Kristína Farkašová: O materskej píšem v hladine alfa

Kniha Som mama je aj akousi "rodinnou" záležitosťou Farkašovcov, keďže pracovne spojila herečku s jej otcom, Borisom Farkašom.

16.10.2015 12:00
Kristína Farkašová Foto:
Kristína Farkašová so svojmi dvojičkami.
debata

Materská dovolenka rozhodne nie je prechádzka ružovou záhradou. A prežiť v psychickom zdraví sa dá výlučne s poriadnou dávkou humoru, nadhľadu a sebairónie. A ak si niekde prečítate, že v tom vlastne vôbec nie ste sama a to, čo vy, prežíva nekonečné množstvo mamičiek, je to výrazný bod k dobru.

Herečka Kristína Farkašová sa do blogovania z materskej dovolenky pustila v období, kedy mali jej dvojčatá Ela a Matilda trištvrte roka. A jej príbehy si takmer okamžite našli svoje čitateľky.

Jej dvojičky, ktoré herečka svojsky volá „knedle“, v lete oslávili dva roky a Farkašová s písaním neskončila. Blogy aj nové príbehy sa rozhodla vydať v knihe Som mama. „Knihu som ani nechcela vydávať, ale ‚ukecali‘ ma. A urobili dobre, páči sa mi,“ povedala so smiechom počas krstu.

Ako prezradila, postrehy či zážitky z prežitých „mamičkovských“ dní písala v čase, kedy jej ratolesti konečne zaspali. „Väčšinou píšem v akejsi hladine alfa. Preto niektoré príbehy nemali hlavu ani pätu, ale mamičky ich chápali. Blogy som nikdy neplánovala dopredu, veci okolo mňa sa diali a počas dňa som vždy našla dostatok inšpirácie, o čom večer napíšem.“

Kristína Farkašová s rodinou počas krstu jej... Foto: Pravda.sk
kf Kristína Farkašová s rodinou počas krstu jej knihy Som mama.

Kniha Som mama je aj akousi „rodinnou“ záležitosťou Farkašovcov, keďže pracovne spojila herečku s jej otcom, Borisom Farkašom. Ten sa postaral o ilustrácie. „Môj otec si moje dvojičky kreslil od začiatku. Kamkoľvek sme s ním išli, on stále kreslil. Ale ako ilustrátora mi ho vlastne dohodila mama,“ opisuje Farkašová a pokračuje: „Musím však priznať, že celkovo s otcom nerada pracujem. Nie preto, že by sa mi s ním nepracovalo dobre, ale zdá sa mi to zvláštne. V tomto prípade sme si však rozumeli, pretože to, čo ja som písala, on vedel nakresliť.“

V knihe Som mama Farkašová na 296 stranách približuje svoje skúsenosti s tehotenstvom a opisuje zážitky z materskej dovolenky. Kniha v sebe ako bonus ukrýva aj tetovačky s vtipnými nápismi z autorkinej produkcie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kristína Farkašová #Som mama

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...