Ideálny odtieň rúžu na perách? Vybrať ten správny vám pomôže niekoľko trikov. Ako bonus máme tipy

Aj dnes sa ešte stále veľa žien vyhýba narúžovaným perám. Hlavným faktorom nie je kvalita produktov, tá výnimočne za posledné roky stúpa a ponúka veľa možností z hľadiska kvality aj farebnosti, svoje však hrá neistota.

20.03.2024 11:00
Margot Robbie Foto:
Herečka Margot Robbie ako tvár kampane na limitovanú kolekciu rúžov Rouge Allure Velvet Nuit Blanche z dielne Chanel.
debata (1)

Ženy sa ešte stále mnohokrát obávajú, či si vybrali správny odtieň a preto preferujú neutrálne farby. Odtiene červenej, výrazné tóny s fialovými či oranžovými podtónmi alebo tmavšie farby na perách – netreba mať strach ani z jednej z nich. Pri výbere správneho odtieňa rúžu by ste však mali brať do úvahy niekoľko faktorov. Ak ich zohľadníte, potom je vysoko pravdepodobné, že si vyberiere ten správny farebný tón.

Ashley Graham Čítajte viac Dokonalo nalíčené pery v telovom tóne aj mačacia linka na jednotku: Inšpirujte sa líčením hviezd z víkendového gala

Čo sa týka odtieňa rúžu – pri ňom je nutné brať do úvahy farebný tón našej pokožky. Ak máte teplé podtóny pleti, pristanú vám viac červené farby s nádychom oranžovej. Naopak, pri chladnejších tónoch pleti budú lepšie vyzerať odtiene s modrým alebo ružovým podtónom. Platí to pri červených rúžoch, ktorých odtieňov existuje asi najväčšie množstvo. Ale rovnako aj pri farbách, ktoré sa do dekoratívnej kozmetiky vplížili za posledné roky a postupne obrátili naruby našu predstavu o klasickejšom líčení.

Lesk na pery LoveShine Candy Glaze od Yves...
Rúž L´Absolue Rouge Intimatte z novej kolekcie...
+7Rúž Lip Power Matte od Giorgio Armani v novom...

Farba zubov je tiež dôležitým faktorom pri výbere rúžu. Teplejšie odtiene rúžov môžu opticky zvýrazniť žltkavosť zubov, zatiaľ čo chladné odtiene môžu zuby opticky zjasniť. Ak máte žltkasté zuby, odporúča sa siahnuť po chladnejších odtieňoch rúžu s modrým podtónom.

vrstvenie, hydratácia, pleť Čítajte viac S pleťou dokáže zázraky, ťažko nájdete lepšieho pomocníka: S touto kyselinou omladnete a nielen to...

Veľkosť vašich pier by mala ovplyvniť aj voľbu rúžu. Pri plných perách môžete s pokojom nosiť matné červené odtiene, ktoré krásne obkreslia vaše pery a dodajú tvári dramatický vzhľad. Naopak, pri menších perách sa odporúča siahnuť po rúžoch s leskom alebo s rozjasňujúcimi časticami, ktoré opticky zväčšia vaše pery.

Aktuálne sa však viacero značiek na trhu pýši aj produktmi s matným finišom, ktoré však perám dodávajú lesk v mate a opticky ich tak rozjasňujú a dodávajú im zdravý vzhľad. Znie to ako paradox? Ale šikovní vedci dokážu naozaj prísť na všelijaké vychytávky. Takže, už len otestovať.

Herečka, režisérka a producentka Eva Longoria v...
Herečka Zendaya v róbe Armani Privé.
+20Herečka Charlize Theron v kreácii Christian...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #líčenie #rúž #pery

+ Zdravý životný štýl vás nabije pozitívnou energiou.
Naučte sa hovoriť nie zbytočným výdavkom a strate času....

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...