S pleťou dokáže zázraky, ťažko nájdete lepšieho pomocníka: S touto kyselinou omladnete a nielen to...

Nie je žiadnym tajomstvom, že s pribúdajúcim vekom dochádza k transformácii pokožky, čo mnohých z nás nesmierne trápi. Dôvody sú viaceré - ochabovanie kože, strata elasticity, stratila sa jej žiarivosť a vrásky sa začínajú prehlbovať.

18.03.2024 12:25
vrstvenie, hydratácia, pleť Foto: ,
Základom pre pleť je dostatok vody. Hydratáciu pomáha zabezpečiť kyselina hyalurónová.
debata

Úplne zastaviť proces starnutia nie je možné, no správne ošetrená pokožka má tendenciu meniť sa pomalšie a odmeňovať nás zdravším, pevnejším a žiarivejším vzhľadom.

Jedným z hlavných faktorov, ktorý ovplyvňuje zmenu pleti s vekom, je pokles hladiny kyseliny hyalurónovej. Táto látka je prirodzene prítomná v ľudskom tele a zodpovedá za hydratáciu pokožky. Preto sa kozmetickí odborníci už dlhé roky snažia objavovať nové spôsoby využitia prírodnej kyseliny hyalurónovej v pleťovej starostlivosti.

Pleťový krém Matis Preventive Aqua-Cream pôsobí...
LIFTACTIV H.A. od Vichy je spevňujúci krém...
+7Očný krém pre mužov Hyaluron od Nivea viditeľne...

Už niekoľko posledných rokov prežíva kyselina hyalurónová skutočnú renesanciu v oblasti starostlivosti o pleť. Je často zahrnutá do výživných a protivráskových produktov a nájdete ju aj vo vyššej koncentrácii v séra alebo v špeciálnych starostlivostiach na určitý počet dní.

Najčastejšie sa kyselina hyalurónová nachádza v hydratačných prípravkoch, pretože jej účinky na hydratáciu pokožky sú výrazné. Avšak neváhajte hľadať produkty s touto látkou aj v prípade mastnejšej alebo problematickej ple­ti.

France Fashion Chloe 24/25 Front Row Čítajte viac Nájde sa v každej skrini, ako nosiť džínsovinu túto sezónu? Pozrite sa na hviezdy, inšpirácie je dosť

Hydratácia je základným krokom v starostlivosti o pleť a dôležité je vybrať produkty, ktoré budú vyhovovať potrebám vašej pokožky bez nežiaducich účinkov. V našej galérii nájdete tiež niekoľko tipov na novinky v rámci kozmetickej starostlivosti obsahujúce kyselinu hyalurónovú.

Tu sú niektoré zaujímavé informácie o kyseline hyalurónovej

  1. Kyselina hyalurónová sa prirodzene nachádza v pokožke, spojivových tkanivách a očných šošovkách.
  2. Často sa extrahuje z kohútích hrebeňov alebo je vyrobená synteticky.
  3. V kozmetike sa kyselina hyalurónová používa v rôznych formách, vrátane krémov, sér, masky a injekcií.
  4. Je známe, že kyselina hyalurónová má schopnosť viazať a udržiavať vodu, čo pomáha hydratovať pokožku a zlepšiť jej štruktúru.
  5. Pri výbere kozmetických produktov s obsahom kyseliny hyalurónovej je dôležité zvoliť správnu koncentráciu, aby nedošlo k nežiaducim reakciám alebo podráždeniu pokožky.
  6. Okrem starostlivosti o pleť sa kyselina hyalurónová používa aj v očnej chirurgii a liečbe kĺbov.
  7. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov je odporúčané používať produkty s kyselinou hyalurónovou pravidelne a v kombinácii s ďalšími hydratačnými zložkami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #pleť #hydratácia #vrásky #tvár #kyselina hyalurónová

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...