Nájde sa v každej skrini, ako nosiť džínsovinu túto sezónu? Pozrite sa na hviezdy, inšpirácie je dosť

Existuje naozaj len málo šatníkov moderných žien, v ktorých by sa nenachádzal aspoň jeden kus denimového odevu. Celkom logicky sa z jeho pôvodnej "pracovnej" funkcie stal postupne súčasťou moderného, ležérneho, ale často aj veľmi glamour a biznis štýlu.

15.03.2024 00:00
France Fashion Chloe 24/25 Front Row Foto: ,
Herečky Thomasin McKenzie (vľavo) a Marisa Abela pred prehliadkou Chloe Jeseň/Zima 2024-2025.
debata

Dnes už je možné obliekať si džínsové odevy ako súčasť pracovnej garderóby, prípadne sa v kombinácii luxusného denimu s patrične zvolenými zvrškami objaviť na koktejlovej akcii či dokonca v niektorých prípadoch aj na večernom evente.

Salma Hayek Čítajte viac Toto už zaváňa mágiou alebo elixírom mladosti: Salma Hayek má 57, ale medzi hviezdami o polovicu mladšími ohúrila ako totálna diva

Aj hollywoodske hviezdy sa v posledných rokoch zaradila k priekopníčkam a propagátorkám trendu nosenia džínsoviny na všemožné príležitosti. Len celkom nedávno to boli napríklad prehliadky nových kolekcií v Paríži či Miláne, na ktorých sa viacero dám objavilo v denimových kombináciách.

Francúzska herečka Jeanne Damas pred módnou šou...
Herečka Lily Gladstone v denimovej sukni na...
+9Speváčka a herečka Selena Gomez v denimovej...

Základ tvorili džínsy – buď úzke, ktoré sadnú ako uliate, alebo širšie, takpovediac s vrecovitým strihom či zúžením v oblasti lýtok a pri spodnom leme. Veľmi populárne sú aj nohavice so zvonovým ši výrazne rozšíreným strihom v spodnej časti, ale stále sa objavuje aj elegantná klasika, ktorá sa ideálne kombinuje so sakom a hodvábnym či čipkovaným topom.

zväčšiť Herečka Sadie Soverall v džínsových... Foto: SITA/AP, Jack Plunkett
Sadie Soverall Herečka Sadie Soverall v džínsových nohaviciach, ktoré spojila s elegantným dámskym kabátikom.

Skúsiť to môžete, samozrejme, aj s denimovou sukňou či oversized bundou alebo takzvaným „trucker jacket“ – doslova šoférska bunda. Je len na vás, či zostanete pri klasickom denime bez výraznejších úprav alebo dekorácií. Každopádne, fantázie sa medze nekladú a môžete sa obzrieť napríklad aj za nejakými flitrami, nášivkami, nápismi či detailmi zo samotnej džínsoviny. Viac inšpirácie nájdete v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #hviezdy #denim

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....