Mikádo, vrabčiak aj elegantné vlny: 9 účesov Lindy Evangelisty, ktoré dodnes inšpirujú

Bola a stála je považovaná za jednu z najkrajších modeliek prelomu 80-tych a 90-tych rokov minulého storočia, kanadská rodáčka Linda Evangelista oslavuje 10. mája svoje 56. narodeniny.

10.05.2021 11:00
227672852 Foto:
Topmodelka Linda Evangelista v roku 2012 na evente pod záštitou značky Chanel.
debata

Rodáčke z mesta St. Catharines v Ontariu koluje v žilách talianska krv. Zmes jej predkov sa určite zaslúžila aj o to, že už od tínedžerského veku patrila táto dáma medzi obdivované dievčatá. Jej kariéru odštartovalo víťazstvo v lokálnej súťaži Miss, kde ju už v roku 1978 objavil modelingový skaut. Na prelom si musela pár rokov počkať, ale potom už išlo o raketový vzlet jaj kariéry.

Evangelista predvádzala na mólach po celom svete, patrila k múzam značky Chanel, dizajnérov Johna Galliana či Gianniho Versaceho. Dodnes je zaraďovaná do úzkej skupiny supermodeliek, medzi ktoré patrí napríklad aj Claudia Schiffer, Naomi Campbell či Cindy Crawford. Evangelista je z nich najstaršia, v pondelok 10. mája oslavuje 56.

Za bezmála štyridsať rokov pôsobenia v brandži sa potvrdila jej povesť vizuálneho chameleóna. Patrila k ženám, ktoré svojím krátkym účesom inšpirovali tisícky ďalších po celom svete, potom krátkeho „vrabčiaka“ vystriedala prísnejším, no veľmi šik mikádom. V jej zozname účesov nechýbajú rozličné farby, bola platinová blondínka aj kráska s havraními vlasmi. Posledné roky sa však vrátila k prirodzenejším hnedým tónom so svetlým tónovaním a tiež predvádzala elegantné dlhšie vlasy.

Azda niet lepšej inšpirácie na pestrosť účesov, ako práve v prípade Lindy Evangelisty, čo poviete?

Bývalá supermodelka Linda Evangelista na zábere...
Bývalá supermodelka Linda Evangelista na zábere...
+4Bývalá supermodelka Linda Evangelista na zábere...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #účes #Linda Evangelista #jubileá hviezd

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...