Ako nalíčiť oči s výraznejšou kožou na viečkach? Pár trikov dokáže veľa!

Aj vám príroda nadelila do vienka oči s výraznejšou kožou na viečkach? Takzvané prevísajúce viečko, alebo ak chcete zapadnuté oko, je pre ženy často problematické pri líčení. Nemusí však byť.

30.05.2020 08:00
Emma Stone Foto: ,
Herečka Emma Stone patrí medzi dámy, ktoré majú výrazné viečko a musí pri líčení s tým počítať.
debata

Ak musíte pred zrkadlom pracovať práve s výraznejším viečkom, je dobré uvedomiť si, čo všetko dokážu farby. Príliš tmavé očné tiene sú pre vás tabu. Teda minimálne, čo sa týka priestoru tesne nad líniou oka. Naopak, tmavšími tónmi môžete zvýrazniť vnútorný kútik smerom k nadočnicovému oblúku až zhruba do stredu obočia. Takto oko opticky otvoríte.

Na výrazné viečko je dobré nanášať veľmi tenučkú vrstvu šminiek. Vyhnite sa krémovým očným tieňom a práškové používajte naozaj len v tenučkej vrstvičke. Jedným z trikov ako opticky pomôcť zapadnutým očiam je pridať výraznejší očný tieň na spodnú líniu oka. S pomocou maskary tiež zvýrazniť spodné mihalnice. Funguje, ak to urobíte vo vonkajšej časti oka a smerom do vnútorného kútika potom budete pracovať so svetlejším očným prípravkom.

Herečka Emma Stone patrí medzi dámy, ktoré majú... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Emma Stone Herečka Emma Stone patrí medzi dámy, ktoré majú výrazné viečko a musí pri líčení s tým počítať.

Jedným z trikov, ktoré sa už roky používajú najmä v Ázii – v krajinách, kde si ženy potrpia na perfektnýú pleť aj mejkap, je drobná páska, ktorá sa vlepuje priamo do oblasti viečka. S jej pomocou dokážu ženy vytvoriť hladký priestor, ktorý sa ľahšie líči a opticky oku ubrať pár milimetrov z kože viečka.

Na líčenie oka s výraznejšou kožou na viečku existuje už množstvo tutoriálov na internete. Nebojte sa a skúste experimentovať práve s ich pomocou. Ideálne je nájsť si vlastnú cestu aj osvedčenú techniku a niekoľko vizuálov, s ktorými budete spokojná. Vyhraďte si na to čas napríklad počas voľného víkendu a testujte svoje vizážistické schopnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #oči #viečka

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...