Už máte čižmy tejto zimy? Máme 10 tipov, ukážu trendové farby i vzor

Zima klope na dvere a je dobré byť na to pripravená. Po inšpiráciách v podobe členkových čižmičiek či masívnejších topánok na plochej podrážke prichádzame s tým, na čo ženy poľujú najčastejšie - klasické čižmy.

22.11.2016 07:00
debata
zväčšiť Modely čižiem na sezónu Zima 2016. Foto: archív značiek, koláž: zg
Modely čižiem na sezónu Zima 2016. Modely čižiem na sezónu Zima 2016.

Jemný či vyšší podpätok, topánka siahajúce pod koleno či niekedy ešte vyššie – niektoré značky čižmy hrdo zaraďujú aj do jarných kolekcií. Tentoraz však je ten správny čas na to, aby ste podobnú obuv vytiahli zo skrine. Prípadne zabehli zaobstarať si nejaký nový model.

Popularita čiernej klasiky v tunajších končinách zostáva nemenná. Mnoho žien však už rado siaha aj po modeloch výraznejších, farebných či vzorovaných. Populárny je efekt color-blockingu alebo patch-workový efekt spájania niekoľkých druhov dezénov. Platí to aj pri materiáloch. Veľmi často sa totiž na čižmách spája hladká koža s brúsenou, lakovaná s matnou.

Netreba zabúdať ani dekoratívne prvky. Hladká a jednoduchá čižma je síce osvedčenou klasikou, ale občas poteší drobný detail, akcent na nôžku, ktorý zaujme pohľad a dodá topánke nový rozmer. Reč je napríklad o retiazkach či remienkoch. Nechýbajú ani cvoky, kovové nity, alebo šnúrky či strapce.

zväčšiť Modely čižiem na sezónu Zima 2016. Foto: archív značiek, koláž: zg
Modely čižiem na sezónu Zima 2016. Modely čižiem na sezónu Zima 2016.
debata chyba
Viac na túto tému: #trend #zima #inšpirácia #čižmy #podpätok

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...