Šatka, ktorá vám pri fotografovaní vymaže tvár! Celebrity ju milujú

Holandskí návrhári vyvinuli šatku, ktorá ochráni svojho nositeľa pred nežiaducim fotografovaním.

30.08.2016 09:30
Paris Hilton Foto: ,
Šatku si už zaobstarala aj Paris Hilton.
debata

Šatka značky Ishu je schopná odrážať svetlo a pri fotografovaní s bleskom „vymaže“ tvár svojho nositeľa, takže na fotkách je miesto neho iba čierna škvrna.

„Žijeme v digitálnej dobe, v ktorej má každý účet na sociálnych sieťach a musí chrániť svoju povesť a svoj verejný obraz,“ tvrdí Ishu a dodáva, "Už nikdy nechcené fotky, ktoré sa objavia na Facebooku, Twitteri alebo Instagrame a kolujú po Snapchate, "píše nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Na začiatku, ako v mnohých podobných prípadoch, bola náhoda. Holandský návrhár Saif Siddiqui chcel v roku 2009 urobiť spoločný záber svojich priateľov. Oni ale stáli pri bicykle, ktorého reflektor odrazil svetlo blesku tak nešťastne, že tváre na fotografii vyšli úplne nezreteľné. O šesť rokov neskôr návrhár s pomocou odborníkov túto schopnosť odrážať svetlo preniesol na textil a vyrobil prvú šatku proti paparazzom.

Nápad oslovil mnohé celebrity a šatku vraj už nosí Cameron Diaz, Nicole Richie, Paris Hilton alebo Raper DMX. Ishu tiež z rovnakej látky ponúka kravatu alebo obal na mobilný telefón.

A čo keď svieti slnko a fotografi nepotrebujú blesk? „Zostane vám šatka, ktorú si môžete držať pred tvárou,“ uzatvára FAZ.

Šatka Ishu stojí 339 eur. Foto: theishu.com
Red-ISHU-Scarf-2 2048x2048 Šatka Ishu stojí 339 eur.

Šatka aktuálne stojí na 339 eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #fotografie #návrhár #šatka #ISHU

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...