Trpíte zhrubnutou pokožkou na nohách?

Zvykne trápiť najmä cez leto. V období, keď sú pekné päty a nohy priam žiaduce do sandálov a topánok s remienkami.

13.08.2016 17:00
nohy, chodidlá, chôdza naboso Foto:
Starostlivosť o nohy nie je náročná.
debata

Suchá a stvrdnutá pokožka sa bude len zhoršovať, no pri správnej starostlivosti viete nepríjemný problém zahladiť do pár dní.

Nie je to len vec estetiky

Popraskaná a suchá pokožka neznamená, že budete nosiť obuv, ktorá neukáže vaše nohy. Najprv ide o vizuálne neatraktívny fenomén, ale časom prerastie do zdravotných komplikácií. Stvrdnutá pokožka tlačí na mäkké tkanivá a spôsobuje bolesti pri chodení, opuchy, deformácie nôh. Obvykle aj praská, čo je vstupná brána pre infekcie aj mykózy. Preto je potrebné suchej pokožke venovať pozornosť nielen z hľadiska udržania krásy, ale aj zdravia.

Začnite behať

Nezaťažovanie nôh paradoxne vplýva na ich zhoršený stav. Koža je orgán a ten potrebuje okysličiť a prekrviť. Ľudia, ktorí behávajú majú omnoho menej problémov so zhrubnutím pokožky na nohách. Dôvodom je práve prekrvovanie a neustála rovnomerná záťaž. Tá sa totiž pri chodení na podpätkoch dosiahnuť nedá. Beh v správnej obuvi spraví službu nielen vašej figúre.

Masírujte si nohy

Najlepšie ráno aspoň cez víkend. Použiť môžete aj vonné oleje, alebo liečivé mastičky. Masážou dosiahnete prekrvenie a prebudenie pokožky. Zároveň aj veľmi príjemná, zbavuje stresu a pozitívne vplýva aj na vnútorné orgány.

Pravidelné brúsenie

Pemza je základom, ktorý by mala mať každá žena s peknými nohami v kúpeľni. Môže to byť aj sklenený pilník a jemné obrusovanie po kúpeli je primerané vykonávať raz až dvakrát do týždňa. Vždy je totiž lepšie obrusovať menšie čiastočky, ako nohy zanedbať. Pustiť sa do poriadne stvrdnutých kobercov už nemusí byť bezpečné a lepšie je ich zveriť pedikérke.

Ideálne oleje

Starostlivosť o nohy nie je náročná. Veľmi veľa zaváži, ako po umývaní aplikujte na nohy olej. Nemusí ísť o drahé tinktúry z lekárne. Stačí olivový, kokosový olej alebo s výťažkami z levandule a rakytníka. Patria k najúčinnejším rozpúšťačom zhrubnutej pokožky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nohy #chodidlá #pedikúra #zhrubnutá pokožka

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....