Zamatové pohladenie na zimu: S týmito kúskami zabodujete!

Mäkký a poddajný, k telu láskavý, pre okolie príťažlivý a luxusný - to všetko v sebe ukrýva zamat. Materiál, ktorý by ste nemali obchádzať.

25.11.2015 13:00
debata
Zamatový materiál pôsobí luxusne a príjemne. Je... Foto: Bonmarché via PRShots.com
Zamatový materiál pôsobí luxusne a príjemne. Je komfortný na dotyk s pokožkou. Zamatový materiál pôsobí luxusne a príjemne. Je komfortný na dotyk s pokožkou.

Kedysi patril zamat medzi najluxusnejšie materiály, postupne sa však jeho cena znížila, keďže výrobné možnosti priniesli aj variácie z umelých vlákien. Hoci na čas ustúpil do úzadia, kolekcie na jeseň a zimu 2015 opäť zamat vyniesli do popredia.

Zamatové kúsky sú na zimu ako stvorené.
Tehlové zamatové nohavice - predáva Betty Barclay.
+3Čierne zaamtové nohavice - predáva Next.

Dôvodom však nie je len návrat do 70-tych rokov a estetiky, v ktorej sa zamatové kúsky striedali s brokátom či semišom. Zamat je veľmi príjemný materiál na chladnejšiu časť roka. Či už ide o jeho hrúbku, štruktúru, alebo optický efekt, ktorý vyvoláva – zamat akoby evokoval niečo hrejivé a príjemné, ako stvorené do chladnejších dní roka. Zároveň prináša v sebe prvok už spomenutého luxusu. Tento dojem umocňujú dnes značky z ulice najmä kombinovaním s výšivkami, tylom či napríklad strapcami na rozličných pončách a kimonách.

zväčšiť Zamatové kúsky sú na zimu ako stvorené. Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
zamat - trend - zima 2015 Zamatové kúsky sú na zimu ako stvorené.

Zamat sa však objavuje aj ako doplnkový alebo povrchový materiál na kabelkách či dokonca obuvi. Vy môžete odskúšať viacero jeho verzií. Vo farebností dominuje čierna a indigo, ale tiež vínová a jej rozličné odtiene.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #pokožka #zamat #zima 2015

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...