Štyridsať kabátov na sezónu zima 2015 - vyberte si z najnovších trendov

Výber dámskeho kabáta je pre mnoho dám každý rok veľkou výzvou.

04.11.2015 07:00
debata
Ležérnosť a komfort, ale aj zaujímavá farba či... Foto: By River Woods
RW L15W 050-40 Kabátov sezóny - vyberte si na zimu 2015 - Ležérnosť a komfort, ale aj zaujímavá farba či detaily - také trendy panujú v kabátovej móde tejto sezóny. Na snímke kúsok značky River Woods.

Základom je síce funkčnosť, teda udržanie komfortu a najmä tepla v chladných dňoch, ale azda každá žena túži tiež po kúsku, ktorý bude elegantný, módny, trendový.

V kabátovej móde sa každý rok objaví pár lastovičiek, ktoré prinesú svieži dych, ale pravdou je, že aj osvedčená klasika môže potešiť. Niektoré ženy skrátka ocenia, ak sa dokážu dopátrať po kabáte strihu, ktorý im svedčí a z materiálu, ktorý je im príjemný.

My sme pre vás vybrali štyridsiatku kabátov, ktoré by mohli zodpovedať aktuálnym trendom. Nech sa páči, možno vás inšpirujeme.

Elegantné

zväčšiť Základ dámskeho šatníka tvoria elegantné kabáty... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
40 Kabátov sezóny - vyberte si na zimu 2015 - Základ dámskeho šatníka tvoria elegantné kabáty rovného strihu, ktoré dokonale obkreslia figúru a skvelo sa kombinujú najmä s pracovnou garderóbou či kostýmami alebo užšími sukňami. Popri obľúbených tónoch indigo či sivej nechýba ani karamelová alebo ťavia.

Farebná smršť

zväčšiť Farebné kabáty dokážu pozdvihnúť dámsky šatník...
40 Kabátov sezóny - vyberte si na zimu 2015 - Farebné kabáty dokážu pozdvihnúť dámsky šatník a dodať mu energický náboj. Hoci niektoré dámy sa obávajú, že sa ťažšie kombinujú, pravdou je, že pri monochromatickej garderóbe vyniknú.

Z falošnej kožušiny

zväčšiť Falošné kožušiny potešia ochranárov aj dámy,... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
40 Kabátov sezóny - vyberte si na zimu 2015 - Falošné kožušiny potešia ochranárov aj dámy, ktoré nemajú takú plnú peňaženku, aby si mohli dovoliť pravú "zverinu". Pri falošnej kožušine sa navyše poľahky experimentuje s farebnosťou, vzormi či strihom.

Zavinovacie

zväčšiť Zavinovacie kabáty s prepásaním patria medzi... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
40 Kabátov sezóny - vyberte si na zimu 2015 - Zavinovacie kabáty s prepásaním patria medzi najelegantnejšie súčasti dámskej zimnej garderóby. Vďaka veľkým golierom dokážu skvelo zahriať aj krk a dekolt. Je vhodné vyberať také, v ktorých je bohaté zastúpenie vlny, prípadne kašmíru.

Kárované

zväčšiť Károvaný vzor sa v kabátovej móde drží s...
40 Kabátov sezóny - vyberte si na zimu 2015 - Károvaný vzor sa v kabátovej móde drží s úspechmi roky. Diferencujú sa len strihy či farebné kombinácie. Tohtoročné sú popri čiernobielej klasike často osviežené farebným tónom žltej či oranžovej.

Vojenský trend

zväčšiť Vojenský trend v kabátoch sa tiež nosí už... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
40 Kabátov sezóny - vyberte si na zimu 2015 - Vojenský trend v kabátoch sa tiež nosí už niekoľko sezón. Masívne gombíky, náplecníky, výraznejšie vrecká a zdôraznený driek pomocou širšieho opasku či spony - vojenská estetika má však viac tóny indigo a tmavomodrej. Vojenská zelená je až na druhej koľaji.

Zvierací motív

zväčšiť Zvieracie vzory nevychádzajú z módy. Zväčša ide... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
40 Kabátov sezóny - vyberte si na zimu 2015 - Zvieracie vzory nevychádzajú z módy. Zväčša ide o dezén kabátu z falošnej kožušiny. Strihovo sú jednoduché, jemne rozšírené a siahajúce pod zadok. Dobre sa kombinujú napríklad s denimom, ale tiež v duchu 70-tych rokov, ktoré sú hlavným trendom sezóny.

Parky

Parky sú bundy, ktoré mnohí nazývajú... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
40 Kabátov sezóny - vyberte si na zimu 2015 - Parky sú bundy, ktoré mnohí nazývajú mladistvými. Ich funkčnosť však oceníte v každom veku. Poteší najmä kapucňa, často lemovaná kožušinou. Detaily ako kožené rukávy im dodávajú šmrnc.

Vetrovky

zväčšiť Klasické páperím alebo hrejivými materiálmi... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
40 Kabátov sezóny - vyberte si na zimu 2015 - Klasické páperím alebo hrejivými materiálmi plnené vetrovky nemôžu chýbať ani túto zimu. Ak sa odhodláte investovať, na trhu je niekoľko značiek, ktoré okrem tepla sľubujú aj vysokú funkčnosť - nepremokavý materiál, ľahkosť či ľahkú údržbu.
Ležérnosť a komfort, ale aj zaujímavá farba či...
Základ dámskeho šatníka tvoria elegantné kabáty...
+7Farebné kabáty dokážu pozdvihnúť dámsky šatník...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzory #trend #zima #kabát #strih #zima 2015

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...