Toto musíte vidieť: Dvanásť trendov jesene, s ktorými budete hviezda ulice!

September sa ešte niesol v znamení dozvukov leta. Ani dámske šatníky ešte nežiadali obmenu či prílev hrejivejších trendov.

30.09.2015 09:00
debata

Ale nastal ten najvyšší čas pozrieť sa na to, čo vlastne je túto jeseň v kurze. Vybrali sme pre vás dvanásť najzaujímavejších trendov, ktoré sa nesú ako nosné prvky v kolekciách na jeseň a zimu 2015. Veríme, že vás inšpirujú.

Intenzívny odtieň modrej farby, či už v podobe...
Ak sa túto jeseň chcete zohriať, jednou z...
+9Návrat estetiky sedemdesiatych rokov sa...

Vo farbách indiga

Intenzívny odtieň modrej farby, či už v podobe indigo alebo navy blue (teda námorníckej modrej) má vždy miesto v dámskych kolekciách. Temná modrá sa stala novou čiernou, je o kúsok sviežejšia, dobre sa kombinuje a pritom zachováva dáme istú vážnosť a nadčasovú eleganciu. V kurze sú úzke nohavice tesne po členky, ale tiež roláky z jemného úpletu. Neslobodno zabúdať na kabáty – elegantná dámska verzia je rovno strihaná a dokonale vytvarovaná na postavu. Dopĺňať ju môžu detaily ako pozlátené gombíky či výraznejšia fazóna, ale v duchu minimalizmu zostáva zdobnosť často na druhej koľaji. V prípade modrého odtieňa sa stále darí aj bomberovým bundičkám. Na snímke je model z jesennej kolekcie značky Gant.

Vo farbách indiga. Foto: GANT
trinásť jesenných trendov 2015 - ako sa obliecť - kľúčové trendy Vo farbách indiga.

Lurexom sa trblietajte

Zapracovanie metalických vlákien do materiálov, lurexové zmesi či trblietavé výšivky v tvare pruhov, geometrie, alebo rozličných vzorov – aj taký trend naznačujú kolekcie mnohých značiek. V lurexovej oslnivosti sa ukrýva spomienka na 70-te roky, ale strihy nemusia byť len retro – často sú modernejšie. Nechýbajú ani tunikové šaty či modely na spôsob nočných košieľok. Na snímke je model Marks & Spencer.

Lurexová variácia. Foto: Marks & Spencer
trinásť jesenných trendov 2015 - ako sa obliecť - kľúčové trendy Lurexová variácia.

Futuristicky a športovo

Fúzia modernej športovej garderóby a futuristicky pôsobiaceho dizajnu sa objavuje na prešívaných maxibundičkách s kontrastnými goliermi, rukávmi či vreckami. Čižmy pôsobia ako z vesmírnej lode, no zároveň si farebnosťou a vyhotovením ponechávajú veľmi komfortný metský ráz. Objavuje sa lakovaná koža alebo plast, ktorý sa kombinuje s neoprénom alebo scubou. Na snímke je model z kolekcie H&M Studio.

Futurizmus v šatníku. Foto: H&M
trinásť jesenných trendov 2015 - ako sa obliecť - kľúčové trendy Futurizmus v šatníku.

Snehová kráľovná

Snehobiela farba patrí medzi obľúbené v lete, ale na jeseň? Samozrejme! Ženskosť a vizuálna sila, ktorá sa v nej ukrýva, vytvára možnosť pre ženy každého veku. Biele kúsky sa kombinujú a vrstvia jeden cez druhý a vzniká tak doslova nadvláda bielej farby v garderóbe. Dopĺňať ju možno výraznejšími a dominantnejšími šperkmi či doplnkami, ktoré by mali podčiarknuť minimalistický a čistý ráz bielej. Na snímke je model z kolekcie Mango Premium.

V bielych tónoch. Foto: MANGO Premium
trinásť jesenných trendov 2015 - ako sa obliecť - kľúčové trendy V bielych tónoch.

Disko a sedemdesiate

Návrat estetiky sedemdesiatych rokov sa pretavil do kolekcií viacerých značiek – č už sú to nariasené blúzky s balónovými rukávmi a viazačkami, trojštvrťové kuloty, alebo nohavice do zvonu. Nechýbajú však ani overaly, ktoré akoby evokovali diskonáladu z newyorských klubov konca 70-tych rokov. Sú to práve tlmenejšie a sýtejšie tóny ako modrá, hnedá, koňaková či tehlová, ktoré im dodávajú jesenný nádych. Na snímke je model z kolekcie značky F&F.

Sedemdesiate roky sa vrátili. Foto: F&F
trinásť jesenných trendov 2015 - ako sa obliecť - kľúčové trendy Sedemdesiate roky sa vrátili.

Plisé

Za návrat plisovania a skladov na sukniach, nohaviciach, šatách či dokonca topoch môže značka Gucci – tento trend celkom jasne vpadol aj do ponuky značiek pre masy. Plisované sukne sa kombinujú s výraznejšími blúzkami či svetrami. Plisé sa tentoraz neodohráva len na ľahučkých materiáloch, ale často má prevedenie z falošnej kože, semišu, alebo brokátu či materálov s lurexom. Na snímke je model z kolekcie Lindex.

Plisovaná variácia. Foto: LINDEX
trinásť jesenných trendov 2015 - ako sa obliecť - kľúčové trendy Plisovaná variácia.

Ako z pohovky

Potlače, ktoré pôsobia retro, ale tiež výrazné motívy, ktoré akoby ste si vypožičali z pohovky či závesu alebo obrusu v nejakom štýlovom anglickom príbytku. Na šaty sa vracajú vzorované motívy kvetín, flóry či fauny, ale vo výraznom siluety sú jednoduché – často tunikové, prípadne jemne do áčka sa rozširujúce. Materiály dodávajú vzorom nový rozmer – ľahké a s leskom podporujú retro nádych. Na snímke je model Sisley.

Potlače. Foto: SISLEY
trinásť jesenných trendov 2015 - ako sa obliecť - kľúčové trendy Potlače.

Zabaľte sa

Ak sa túto jeseň chcete zohriať, jednou z alternatív budú určite vlnené plédy, pončá či zavinovacie kabáty a prehozy. Trendové kúsky sú zväčša zdobené grafickým motívom, zväčša etnického pôvodu, alebo jednoduchou grafikou na spodnom leme. Často sa tiež objavujú na spodných lemoch strapce, jednotlivé kúsky sa dobre kombinujú v duchu estetiky 70-tych rokov, ale tiež ako doplnky veľmi elegantných a ženských outfitov. Na snímke je model Reserved.

Zabalená... Foto: RESERVED
trinásť jesenných trendov 2015 - ako sa obliecť - kľúčové trendy Zabalená...

Semišová dominancia

Brusená koža a semiš evokujú náladu sedemdesiatych rokov, ale objavujú sa aj v kúskoch, ktoré sú mimoriadne súčasné. Trendovými farbami sú odtiene koňakovej, karamelovej či béžovej a sivej. V hre je však aj zelenomodrá alebo vínová. Semiš pôsobí mäkko a poddajne, príjemne na tele. Často sa spája aj so strapcami či vybíjanými detailmi. Na snímke je komplet F&F.

Semišová variácia. Foto: F&F
trinásť jesenných trendov 2015 - ako sa obliecť - kľúčové trendy Semišová variácia.

Na pánsku nôtu

Vlna či tvíd, komfortný strih a maskulínny ráz – jeseň 2015 má zmysel aj pre ženské pohodlie a zároveň silnú osobnosť, ktorá sa nebojí ukázať, že má „gule“. Konkrétne aj s pomocou kostýmov na pánsky spôsob – nohavice môžu byť úzke, ale omnoho viac sa objavuje pánska široká verzia z 20-tych a 30-tych rokov minulého storočia. Saká sú prepracované, kratšie a so zdôraznenými pleciami. Často nechýba ani vesta. Farebnosť je skôr zemitá – tóny hnedej, sivej alebo bordó. Na snímke model Marks & Spencer.

Na pánsku nôtu. Foto: Marks & Spencer
trinásť jesenných trendov 2015 - ako sa obliecť - kľúčové trendy Na pánsku nôtu.

Zamatová óda

S chladnejším obdobím jesene a zimy rastie náš záujem o materiály, ktoré sú príjemné na dotyk a pôsobia hrejivo a mäkko, zároveň luxusne. Zamat je toho symbolom. Zamatové saká sa pritom radia aj medzi kúsky, ktoré dokážu pozdvihnúť večernú garderóbu. Zamat sa však do šatníka dostáva aj v menších detailoch – na golierikoch, lemoch rukávov, vo výšivkách. Na snímke je model Stradivarius.

Zamatové kúsky. Foto: Stradivarius
trinásť jesenných trendov 2015 - ako sa obliecť - kľúčové trendy Zamatové kúsky.

Maxikabát

Ako pre staršiu sestru? Maxikabáty tak môžu na prvý pohľad pôsobiť, ale ich popularita je na raketovom vzostupe. Posunutá línia pliec, maxifazóna, dĺžka až po členky či dokonca po zem a k tomu ešte aj výrazné zapínanie či veľké gombíky. Hoci takýto kúsok je pre mnohé dámy ťažkým sústom, v kombinácii napríklad s hodvábnymi šatami alebo širokými nohavicami a košeľovou blúzkou ukáže naozaj svoje pozitívne stránky. Na snímke je model Zara.

Maxikabáty. Foto: Zara
trinásť jesenných trendov 2015 - ako sa obliecť - kľúčové trendy Maxikabáty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futurizmus #trend #Indigo #zamat #jeseň-zima 2015 #kľúčové trendy #plis

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...