Prírodné recepty na bielenie zubov

Krásne, biele a žiarivé zuby sú snom každej ženy.

11.01.2015 17:00
úsmev, zdravé zuby, jahody Foto:
Jahody majú na zuby silný bieliaci účinok.
debata

Docieliť ich možno len pravidelnou starostlivosťou a hoci niektoré zubné pasty sľubujú zaručený efekt, v praxi ich nákup obvykle pocítime len v peňaženke. K pekným, zdravým a bielym zubom sa dá prepracovať aj na čisto prírodnej báze. Overené babské recepty poznajú aj mnohé filmové herečky so skutočne hollywoodskym úsmevom.

Kokosový olej

Znie to šialene, ale funguje to. Miesto zubnej pasty, kokosový olej. Alebo aspoň ako doplnok ku klasickému čisteniu zubov. Kokosový olej má skutočne bieliace účinky a bielu sklovinu obnovuje prirodzenou cestou. Žiadna chémia, žiadne agresívne látky, čisto prírodný produkt. Jeho veľkou výhodou je rovnako aj antibakteriálne pôsobenie a teda nielen zuby bielite, ale budujete si aj zdravé a pevné ďasná. Okrem toho kokosový olej rozpúšťa zubný povlak, čo je nesmiernym prínosom pre celé ústa.

Jahody

Stačia štyri, prípadne päť jahôd premeniť roztlačením na pastu. Ňou si vyčistite zuby a nechajte chvíľu pôsobiť. Touto metódou si bieli zuby aj Catherine Zeta Jones a tá má zuby naozaj ukážkové. Bielenie zubov jahodami prináša nie okamžitý, ale dlhodobý efekt. Po bieliacej kúre však nezabudnite zuby poriadne pooplachovať.

Sóda bikarbóna s citrónom

Máte viac času na prípravu vlastnej bieliacej zmesky? Potrebujete len dve zložky, ktoré sa nájdu v každej kuchyni. Zmiešajte sódu bikarbónu so šťavou z citróna. Šumiacou pastou si prečistite zuby. Pozor, nie je to vhodná cesta pre ľudí s citlivou sklovinou, či paradentózou. Ide o jemne agresívnejšiu bieliacu metódu a neodporúča sa používať ju viac ako ráz do týždňa. Patrí však rozhodne do výbavy všetkých, ktorí chcú mať biele zuby bez drahých zubných pást.

Chrumkavé ovocie a zelenina

Obzvlášť bohaté na kyseliny. Zeler, mrkva, jablko, ale ja paprika sa správajú v našich ústach ako prírodné kefky. Odstraňujú zvyšky jedla a rovnako napomáhajú rozpúšťať a zmývať zubný povlak. Práve on je častým dôvodom, pre ktorý zuby vyzerajú zošednuté. Jablká pomáhajú eliminovať aj povrchové škvrny, ktoré sa môžu na zube vyskytovať. V kyseline jablčnej je sila žiarivého úsmevu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zuby #úsmev #biely chrup #ústna hygiena

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...