Pozvali vás na svadbu? Máme 16 tipov, aké šaty si obliecť!

Nie ste to vy, kto bude hovoriť áno pred oltárom. Aspoň nie na najbližšej svadbe. Ale otázka, čo si obliecť vás určite trápi rovnako ako nevestu!

28.06.2013 07:00
debata
Koktejlové šaty bez ramienok s riasenou sukňou. Foto: MANGO
šaty na leto - variácie na letnú svadbu Koktejlové šaty bez ramienok s riasenou sukňou.

Hovorí sa, že vybrať si šaty na svadbu je náročné rovnako ako voliť model, keď chcete ohúriť muža svojho života. V tomto prípade však platí jedno obmedzenie – nemali by ste chcieť zatieniť nevestu.

Samozrejme, či to budete rešpektovať, alebo nie, to už je len na vašom vlastnom úsudku. V galérii si môžete prezrieť šestnásť modelov šiat, ktoré sú vhodné na letnú svadbu. Koktejlové šaty sa budú hodiť na mestskú svadbu či obrad na mestskom úrade. Ak sa obrad a oslava konajú pod holým nebom, staviť môžete na výraznejšie vzory a jemné, ľahké a nadýchané materiály.

Výrazné tóny ružovej sú vhodné na svadobné...
Večerné šaty bez ramienok so zaujímavým...
+13Malé čierne sa nehodia len na koktejlovú párty,...

Strihovo si dajte záležať na šatách najmä vtedy, ak ide o pompéznu oslavu s množstvom hostí, pričom vás vopred upozornili na výnimočnosť akcie. Večerné šaty a toalety sú však vhodné najmä, ak ste vo veľmi blízkom príbuzenskom vzťahu s mladomanželmi a je súčasťou vášho „statusu“ pôsobiť okázalejšie než napríklad nevestine kamarátky z práce.

Ak ste však jedna z tých kamarátok, tiež situácie nepodceňujte. Práve naopak – voľte príťažlivé, na pohľad ľúbivé šaty, ktoré pozdvihnú vašu postavu. Napríklad odhaľte ramená v šatách bez ramienok či pekné lýtka v nadýchaných šatách s tutu sukienkou po kolená.

Pudrovoružové šaty sú ako stvorené na svadobnú... Foto: MANGO
šaty na leto - variácie na letnú svadbu Pudrovoružové šaty sú ako stvorené na svadobnú oslavu počas horúcej letnej noci. Pozor však, aby nevesta nevolila šaty s ružovkastým nádychom.

Z farieb je tabu jedine biela, nemusíte sa báť ani výraznej čiernej či červenej, alebo pestrých vzorov. Veľmi nežne a žensky budú pôsobiť tóny pudrovoružovej či belasej alebo pepermintovej – pozor však na to, aby podobné odtiene neobsahovali aj šaty nevesty – ak nie ste družička s predpísaným dress-codeom, budete pôsobiť nepatrične.

debata chyba

+ Alkohol vám môže ublížiť, preto si dobre premyslite, či ho potrebujete.
Nespoliehajte sa nato, že vám niekto...

+ Mali by ste byť nad vecou, prílišná starostlivosť môže aj ublížiť.
Nikdy nebudete so svojou prácou naplno...