Nevidia svoju krásu? Ženy ocenia kamarátku, k sebe sú kritické

Keď príde na hodnotenie vlastných pôvabov, ženy sú skutočne kritické. Výsledky nedávneho prieskumu svedčia o tom, že ocenia skôr kamarátku ako seba.

13.03.2013 12:00
krása - vnímanie vlastnej krásy a nedostatkov Foto:
Až 80 percent žien totiž vidí krásu svojich kamarátok a známych, na sebe samých však nič krásne nevidia.
debata

Z celosvetového prieskumu, ktorý sa uskutočnil na reprezentatívnej vzorke žien vo veku 18 až 64 rokov, vyplynulo, že len 4 percentá žien sa cítia byť krásne. Dôvodom by mohlo byť aj to, že krásu vnímajú mnohé ženy ako stresujúci faktor alebo stav, pre ktorý musia tvrdo drieť a obmedzovať sa.

Prieskum, ktorý zorganizovala kozmetická značka Dove, poukazuje na to, že až 54 percent žien priznalo, že samy sú si najväčšími kritikmi svojej krásy. Až 32 percent z nich tvrdí, že tlaky na to, aby vyzerali krásne, na seba vyvíjajú samy.

Prieskum odhalil aj paradox vnímania krásy – až 80 percent žien totiž vidí krásu svojich kamarátok a známych, na sebe samých však nič krásne nevidia.

Paradoxom tiež je, že až 72 % žien si myslí, že každá žena má potenciál byť krásna, pričom si v tomto smere uvedomujú dôležitosť starostlivosti o seba samé, svoju pokožku, vlasy. Napriek tomu vyše polovica týchto žien priznala, že samy pre seba a starostlivosť o svoje telo nerobia to, čo si myslia, že by mali a priznávajú, že by sa samy sebe mali venovať viac.

Pritom až 73 % žien priznalo, že spokojnosť s vlastnou krásou je pre nich dôležitým faktorom prispievajúcim k pocitu šťastia.

A ako ste na tom vy, milé dámy?

debata chyba

+ Zbytočne stresujete, musíte sa naučiť zvládať aj ťažšie situácie v kľude.
Pracujte na sebe a dotiahnete to ďalej...

+ Raňajky sú základné jedlo dňa, preto naňho nezabúdajte.
Čas je správny na prehodnotenie vašich finančných cieľov...