Úspešná kariéra aj počas materskej? Ide to

Nechajte sa inšpirovať ženami, ktorým sa podarilo splniť si svoje pracovné sny napríklad aj počas materskej dovolenky.

26.10.2017 13:00
mama, dieťa, Foto:
Ak máte počas materskej skvelý nápad na podnikanie, odhodlajte sa!
debata

Založiť úspešný portál či predávať originálne pomaľované tenisky… Mnohé nápady, na ktoré sa ženy neodhodlajú, kým majú stálu prácu a sú bezdetné, sa stanú realitou počas materskej dovolenky. Zuzana Frešo sa pustila do výroby raw zákuskov, Zuzana Marynčáková si splnila sen o vlastných škôlkach, Lucia Nagyová začala maľovať tenisky. A hoci všetky priznali, že začiatky jednoduché nie sú, fakt, že sa na tento krok odhodlali, s odstupom času neľutuje ani jedna z nich. Aj ich príbehy sa dostali do knižnej novinky iMama autorov Jany Šimkovičovej a Pala Hlubinu, ktorá ponúka inšpiráciu pre ostatné mamičky, ktoré túžia po zmene. Alebo pre také, ktoré sa snažia zladiť starostlivosť o rodinu, prácu či svoje koníčky tak, aby mali zo života radosť.

Spoluautorka knihy iMama Jana Šimkovičová... Foto: FITnamotávka
Jana Šimkovičová Spoluautorka knihy iMama Jana Šimkovičová (vľavo) so Zuzanou Marynčákovou, ktorej príbeh podnikania sa dostal aj do spomínanej publikácie.

Ako povedala počas krstu novinky Šimkovičová, keď je spokojná mama, je spokojná celá rodina. „Je to recept pre ostatné mamy, ako sa dá zladiť práca, rodina aj koníčky.“ Ona sama si svoj veľký sen začala takisto plniť počas materskej dovolenky, kedy založila vlastný portál cvičte.sk. „Prvé tri roky ma potrápili a občas boli chvíle, kedy som s tým chcela skončiť. Ale vydržala som, hoci trpezlivosť nikdy nebola mojou silnou stránkou. Aj tej som sa musela priučiť,“ opísala Šimkovičová, ktorá si už môže vychutnávať pocit úspešného podnikania. Aj popri dvoch deťoch.

Ďalšou z úspešných mám z knihy je aj moderátorka Lenka Šóošová. Má nielen dvoch synov, ale aj dve práce. Ako priznala, bez pomoci blízkych by to nezvládla. „Som veľmi rada, že mám jednu aj druhú babičku a takisto dedka, ktorý mi často pomáha. Naozaj prežívam pomerne náročné obdobie,“ opísala.

Ako väčšina mám, aj ona sa snaží vysporiadať s večným nedostatkom spánku. Jej tip? „Často chodievam spať okolo polnoci, už o tretej vstávam, potom idem do Telerána. A to ma počas noci ešte pár razy zobudí mladší syn. Preto sa snažím počas dňa si aspoň 30 minút pospať, tohto dobrého zvyku sa držím už od školy a pomáha mi,“ opísala sympatická tmavovláska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #iMama #Jana Šimkovičová

+ Smiech je najlepší liek, dodáva zdravie a pozitívnu energiu.
Dobré plánovanie a organizácia sú kľúčmi k...

+ Nájdenie hobby, ktoré milujete, zlepší vaše psychické zdravie.
Nerobte všetko naraz, rozdeľte si všetko tak aby...