Ste večne unavená? Kde asi tak robíte chybu?

Celý deň zívate v práci, až je to už trápne? Hoci ste dobre spali, cítite sa permanentne unavená?

01.10.2015 11:00
únava Foto:
Únava? Preč s ňou.
debata (1)

Prezradíme vám, čo sa za tým môže skrývať a ako sa znova cítiť plná energie.

Silový tréning

Pracujete vo fitku predovšetkým na vytrvalosti? Dbajte na tom, aby ste napriek tomu budovali aj svalstvo. Viac svalov znamená aj viac energie vyrábajúcej mitochondrie v našich bunkách. To vedie k zrýchleniu metabolizmu, k rýchlejšiemu spaľovaniu tukov.

Oslabená imunita?

Venujte pozornosť svojmu imunitnému systému. Ste náchylná na vírusy alebo infekciu? Trpíte alergiami? Všetko, čo oslabuje náš imunitný systém, vedie k únave.

Preč so zlodejom energie

Aby ste odstránili „zlodeja energie“, musíte najprv zistiť, kde je. Urobte si zoznam vecí a činností, ktoré vás robia šťastnými, silnými a energetickými. Potom si vytvorte zoznam „energetických upírov“. Pozor, pri tejto úlohe môžete zistiť aj pravdu, ktorá zabolí. A síce, že váš vzťah je neperspektívny a požiera vám veľa energie. Plno jej znova budete mať, ak sa s nepravým partnerom rozídete…

Vstaňte!

Štúdie preukázali, že dospelí ľudia sedia v priemere až jedenásť hodín denne. Či už tento čas strávime za volantom, za počítačom alebo v kresle pred televízorom, je jedno. Isté je, že to pre naše zdravie nie je ani náhodou dobré, sedenie nám uberá veľa energie. Riešením je aspoň raz za hodinu na chvíľu vstať, prejsť pár metrov.

Ako sa stravujete?

Kľúčom k „večnej“ energii je aj strava. Vyhýbajte sa predovšetkým spaľovačom. Dobrým príkladom je krajec bieleho chleba. Ako dlho trvá, kým v hriankovači zhorí? Nie dlho, však? Zhorí rýchlo. Niečo podobné sa deje aj v našom tele. Energiu z takýchto potravín dostaneme síce rýchlo, no rovnako rýchlo „zhorí“. Hnedá ryža, quinoa, zelenina a ovocie – to sú potraviny, ktoré vám môžu pomôcť zbaviť sa vašej večnej únavy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #energia #zelenina #únava #imunitný systém #silový tréning #quinoa

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...