Pohárik na letnej terase? Uf! Počítajte kalórie

Či už sedíte s kolegyňou po práci na terase blízkeho baru alebo si užívate sobotný večer na poriadnej letnej párty - poháriky zrejme nepočítate.

25.08.2016 14:30
piť alkohol, žena pijúca alkohol Foto:
Pohárik na dovolenke?
debata

V dobrej spoločnosti alkohol chutí. Kto by v takej nálade myslel na kalórie…

Víno

Podľa odrody sa v jednom pohári (0,1 l) nachádza od 80 do 90 kalórií. Takže dva deci vína vám dodá takmer 200 kalórií. A pri jednom poháriku počas dlhého večera zrejme nezostanete, však? Podobne je na tom v množstve kalórií akákoľvek čokoládová tyčinka.

Pivo

Aj posedenie v pivárni s dobrou partiou sa nezaobíde bez popíjania. A tu sa treba kalórií opäť obávať! Vo veľkom pive je až 450 kalórií, čím sa blíži k vyprážanému rezňu. Napríklad fľaša radleru obsahuje 125 kalórií.

Gintonic

Obľúbeným drinkom je aj osviežijúci gintonic. Horká chuť je lákavá a popíjanie si tak nespájame s kalóriami. Ale predsa len… Pohár gintonicu obsahuje 110 kalórií. Dva poháre tohto nápoja znamenajú pol hodiny na bicykli.

Miešané nápoje

Chutia výborne, ale tie kalórie! Pina colada či caipirinha sú s 300 kalóriami na špici a počítajú sa medzi skutočné kalorické bomby. Bloody Mary má kalórií o čosi menej, v jednom pohári ich telu dodáte iba 120.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #kalórie #koktejl #pohárik

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...