Máte chuť oddýchnuť si od jedál z mäsa? Jar je na to ideálne ročné obdobie, čerstvé kúsky zeleniny majú výbornú chuť aj vôňu. A sú plné vitamínov. Vyskúšajte zapečené rajčiny s cuketou a ovčím syrom.
Potrebujeme:
- 3 PL olivového oleja
- 1 PL oregána
- 1 ČL čierneho korenia
- 1 ČL soli
- 500 g ovčieho syra
- 500 g rajčín
- 500 g cukety
Ako na to?
- Rúru nastavíme na 220 stupňov Celzia.
- Rajčiny a cuketu pokrájame na kolieska.
- Ovčí syr pokrájame na plátky.
- Vo forme na zapekanie postupne robíme jeden riadok rajčín, potom cukety a potom syra.
- Posypeme oregánom, soľou a korením, pokvapkáme olivovým olejom.
- 20 minút pečieme vo vyhriatej rúre.