Mnohí si pritom myslia, že suši je veľmi ľahké a zdravé jedlo a že s jeho pojedaním určite neohrozujete svoju líniu.
Nuž, líniu možno celkom nie (ak teda nezjete vagón na posedenie), ale mali by ste si uvedomiť, že zloženie niektorých druhov suši nie je práve najzdravšia potravinová alternatíva. Okrem bielej ryže, ktorá zvyšuje hladinu cukru v krvi, je negatívom najmä vysoký obsah soli. Ten so sebou prináša sójová omáčka, ktorú väčšinou so suši pojedáme.
Aj obsah rozličných maki môže zavážiť. Avokádo je síce zdravé, ale ak ho zjete veľa, jeho kalorická hodnota sa môže odraziť. Platí to aj pri rozličných omáčkach či príchutiach, ktoré sú populárnejšie najmä v Európe a Amerike – suši sa tak podáva aj s obsahom majonézy alebo majonézových dresingov.
Zdravšia alternatíva suši je konzumovanie kúskov pripravených z celozrnnej ryže, prípadne len sashimi, ktoré sa nepodáva s ryžou, ale ide o surové tenučké plátky surovej ryby alebo mäsa.