Ľahká sviatočná chuťovka! Urobte si ovocné jednohubky

Aj vy už máte po krk tradičných chuťoviek, jednohubiek či koláčov, ktoré sa servírujú na sviatočný stôl? Máme pre vás zdravšiu alternatívu!

26.12.2015 07:00
Pripravte pre návštevu vianočné ovocné kanapky. Foto:
Pripravte pre návštevu vianočné ovocné kanapky.
debata (2)

Po Štedrom dni prichádza ešte pár dní voľna, keď sa medzi sebou navštevujú rodinní blízki či priatelia. Servírovať im môžete aj chutné koláčiky, ale čo tak ponúknuť zdravšiu alternatívu? Pripravte im namiesto tradičných koláčov ovocné chuťovky.

Čo potrebujete:

  • jablká
  • melón žltý
  • melón červený bez jadierok
  • hrušky
  • banán

Postup je jednoduchý. Olúpte si jednotlivé ovocie a nakrájajte ho na zhruba centimeter hrubé plátky (jablká a hrušky krájajte pozdĺžne). Pripravte si formičky na vykrajovanie – tie isté, ktoré používate pri príprave medovníčkov. Jedným z najvianočnejších tvarov je hviezdička, ale môžete využiť aj kruh či napríklad vianočný stromček.

Základom je mať tri rôzne veľkosti z jednej formičky. Následne ovocie vykrojte a umiestnite na seba – napríklad môžete spraviť poschodovú hviezdičku z červeného a žltého melóna a zakončíte ju banánovým krúžkom. Spojte špajdľou alebo špáradlom a naaranžujte na stôl.

Ak by vám predsa len chýbal cukor, môžete pridať bobule ovocia, ktoré namočíte do čokolády. Odpad z vykrajovania využite na prípravu ovocnej šťavy, alebo ich odložte do chladu a na druhý deň použite do ranného müsli.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ovocie #Vianoce #občerstvenie #chuťovka #vykrajovanie

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...