Milujete tiramisu? Dezert, v ktorom sa spájajú chute mascarpone, šľahačky, kávy a čokolády? A vždy vás trápia výčitky, koľko kalórií vďaka zmyselnému maškrteniu dodáte telu? Nezúfajte a pripravte si ovocnú verziu lahodného tiramisu.
- 500 g jahôd
- 500 g bieleho jogurtu
- 1 ČL vanilkového cukru
- 50 g cukru
- 14–20 ks dlhých piškót
- 8 PL džúsu z čiernych ríbezlí
- 2 PL vody
Ako na to?
Zmiešajte jogurt s cukrom. Na dno formy rozložte dlhé piškóty a polejte ich polovicou šťavy, ktorú ste pripravili zmiešaním džúsu a vody. Na piškóty poukladajte vrstvu rozrezaných jahôd – polovicu a polejte jogurtom. Opäť poukladajte vrstvu piškót, zalejte šťavou, nasledujú pokrájané jahody a jogurt. Ovocné tiramisu nechajte v chladničke minimálne 2 hodiny, tesne pred servírovaním môžete daž tiramisu schladiť na pár minút aj do mrazničky.