Dobre zvolené bylinky dokážu chuť ryby zvýrazniť či vhodne doplniť. Aby bol výsledok podľa vašich očakávaní, zvoľte čerstvé bylinky.
Ak chcete pripraviť pstruha pre štyri osoby budete potrebovať:
- 4 malé pstruhy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 pomaranč
- 2 citróny
- čerstvé bylinky (bazalka, trebuľka, kôpor, pažítka a petržlen)
- maslo, korenie, soľ
- 4 kusy alobalu
Ako na to?
Pstruha dôkladne poumývajte a očistite, následne osušte. Na alobal nakvapkajte olivový olej. Pstruha nasoľte a okoreňte zvnútra. Následne nakrájajte dostatok čerstvých byliniek a cesnaku a zmes vložte dovnútra. Pridajte ešte trochu masla a pokvapkajte čerstvou šťavou z citróna. Práve zvolené bylinky dodajú rybe neopakovateľnú chuť.
Citrón a pomaranč nakrájajte na tenké plátky a položte na pstruha. Následne rybu zabaľte do alobalu a uložte do rúry. Pečte na 200 stupňoch Celzia asi 20 minút. Ryba je dobre upečená vtedy, ak z nej ide koža ľahko dole. Na záver ešte pstruha pokvapkajte citrónovou šťavou. K pstruhovi podávajte pečené zemiaky alebo čerstvý chlieb.