Užitočný sprej
Ak chcete vedieť, či existuje nejaký fígeľ, ako dostať bábovku alebo napríklad veľkonočného baránka z kameninovej formy bez ujmy von, treba vedieť, že existujú špeciálne spreje na báze tuku, ktoré pri nastriekaní vytvoria aj v kameninovej forme ochrannú vrstvičku, ktorá zabraňuje prichyteniu múčnika.
Cesto pod perinou
Dobrým nápadom je ukryť kysnuté cesto pod perinu, čo robili už naše staré mamy. A vedeli prečo. Chránili cesto pred prievanom a pod perinou zostalo v teple. Keď cesto „ofúkne“, na povrchu sa vytvorí „škrupina“, cesto potom nebude správne kysnúť alebo nevykysne vôbec.
Veľkonočné články, recepty, ozdoby a vajíčka na Velkanoc.Pravda.sk
Vareškov tip: Rýchly ovocný koláč
Klasicky pripravíme hladké redšie cesto z múky, mlieka, vajca, cukru a prášku do pečiva, okrúhlu koláčovú formu vymastíme a vysypeme múkou a cesto do formy nalejeme. Poukladáme naň ovocie podľa vlastného výberu, posypeme posýpkou a upečieme.
5 vecí, ktoré budeme potrebovať na prípravu múčnikov
Vajcia
Diskutovaná potravina, bez ktorej by sa pieklo ťažko. Na jednej strane ju zatracujú pre obsah cholesterolu, na strane druhej chvália pre obsah vitamínov a minerálov.
Forma na bábovku
Moderné formy na bábovku bývajú vyrobené zo špeciálnej zliatiny, ktorá oveľa rýchlejšie vedie teplo a vďaka tomu sa v takej forme pečie rýchlejšie.
Hrozienka
Lákavá súčasť veľkonočného pečenia, navyše sú poriadnou vitamínovú bombou a vďaka obsahu ovocného cukru organizmus rýchlo dobijú energiou.
Mandle
Medzi potravinami rastlinného pôvodu patria mandle k jedným z najbohatších na proteíny a sú jedným z najvýdatnejších rastlinných zdrojov vápnika a fosforu.
Škorica
Škorica sa v podobe, v akej ju poznáme, získava zo stromu zvaného škoricovník, je vlastne jeho kôrou. Azda najkvalitnejšia je škorica pochádzajúca zo Srí Lanky.