Torty z finále sladkej šou? Slovenskí majstri pekári by britských kolegov schovali do vrecka! Tu je dôkaz

Nina Bacharová | 06.12.2023 15:23
Mix Collage-06-Dec-2023-09-39-AM-2289 Foto:
Lucka Gyenesová a jej svadobná torta z finále, vedľa aktuálny víťaz šou The Great British Bake Off a jeho finálová torta.
Zatiaľ, čo divákov na Slovensku čaká finále sladkej šou najbližšiu nedeľu, Británia, odkiaľ originálna verzia programu pochádza, má finále aktuálnej série už za sebou.

O titul majstra pekára sa v ňom pobila trojica mužov – to je ďalší rozdiel, slovenské finále bude výlučne ženskou záležitosťou. V dojímavom semifinále vypadol Tomáš a do poslednej epizódy tretej série šou RTVS tak postúpili Timi, Luci a Mirka. Kreatívna výzva finále sa ponesie v znamení 3D torty na tému cestovanie.

pečie Čítajte viac Vieme, aké torty sa budú piecť vo veľkom finále sladkej šou! O novom majstrovi pekárovi rozhodnú 3D výtvory na tému...

Práve torty sú vždy najočakávanejšími výzvami sladkých šou a inak tomu nebolo ani v britskom finále v poradí 14. sezóny. Trojica finalistov 28-ročný Matty, 42-ročný Dan a 27-ročný Josh mala upiecť 3-poschodovú tortu na oslavu – (preklikajte šipkou). Porota napokon za víťaza 14. série vyhlásila Mattyho Edgella, sympatického telocvikára, ktorý priznal, že jeho ďalšou tortou, ktorú upečie, bude jeho svadobná. V lete totiž požiadal svoju priateľku o ruku.

Víťazi dvoch predošlých slovenských šou, Lucka Gyenesová a Miroslav Miňo Macuľa vo finálových epizódach Pečie celé Slovensko pripravili dychberúce torty, ktoré by v britskej verzii rozhodne zabodovali. V 1. sérii Miňo upiekol vo finále 3-poschodovú tortu na tému umenie s názvom „Radostný výkrik“ inšpirovaný Gordanou Glass, Lucka Gyenesová zabodovala nádhernou svadobnou tortou.

zväčšiť Finálová torta Miňa z 1. série sladkej šou -... Foto: RTVS
miňo Finálová torta Miňa z 1. série sladkej šou - Radostný výkrik inšpirovaný Gordanou Glass.

Relácia Pečie celé Slovensko vychádza z formátu The Great Bake Off vytvoreného Love Productions a licencovaného BBC Studios distribution. Celosvetovo obľúbená šou sa odohráva vždy v rozprávkových priestoroch kaštieľov a záhrad v danej krajine. Prvá séria sa k britským ddivákom dostala v roku 2010, štartovala na programe BBC Two. Obrovský divácky ohlas ju následne dostal na BBC One pre nasledujúce tri série. Aktuálne ju vysiela televízia Channel 4.

zväčšiť V 2. sérii šou Pečie celé Slovensko zvíťazila... Foto: RTVS
lucka V 2. sérii šou Pečie celé Slovensko zvíťazila Lucka - jej svadobná torta z finále.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ