5 najväčších nepriateľov ženského orgazmu. Vyhnite sa im oblúkom

MaM | 23.05.2023 00:00
sex, mladí ľudia, láska, vášeň, posteľ Foto:
Podľa odborníkov má pokles záujmu o sex jednoznačnú spojitosť s pandémiou.
Nemáte orgazmus, alebo ho nemáte dosť často? Nie všetko tkvie len na (ne)šikovnosti partnera. Máme tu nenápadných, no najčastejších nepriateľov potešenia. Oberajú ženy o pocity slasti a často o tom ani samotné aktérky netušia. Odhaľte ich a zbavte sa ich raz a navždy.

Sexy spodná bielizeň

Sexi nohavičky s názvom tangá nosíme často vtedy, keď chceme potešiť svojho miláčika a naštartovať ho na vášnivú noc. Práve tento typ spodnej bielizne však môže spôsobiť, že partner si dosýta užije, a vy zostanete „nasucho“. Tangá a sťahujúca spodná bielizeň totiž obmedzujú prietok krvi do pohlavných orgánov, a to spôsobuje problémy s dosahovaním orgazmu. Skúste zmenu šatníka, môže to pomôcť. Navyše aj tak pre neho budete najkrajšia bez všetkého.

Sedavá práca

Pokiaľ nie ste fanúšičkou cvičenia a nemáte dostatok pohybu, pravdepodobne vaše vaginálne svaly nie sú v takej forme, ako by ste na dosiahnutie orgazmu potrebovali. Najjednoduchším, ale zato veľmi účinným spôsobom, ako tieto svaly posilňovať, sú Kegelove cviky. Stačí, aby ste trikrát denne tridsaťkrát napínali a uvoľňovali svaly, ktoré používame na spustenie či zastavenie moču. A dá sa to aj pri sedení. Výsledok oceníte nielen vy, ale aj váš partner.

Málo sexu

Pri sexe platí, že čím viac, tým lepšie a plnohodnotnejšie. Máte sex iba raz do mesiaca, alebo dokonca menej? Aj to môže byť dôvod, prečo je pre vás dosiahnutie orgazmu také náročné. Aby boli vaše svaly správne posilnené a aby ste si udržali sexuálnu túžbu, mali by ste sa milovať minimálne trikrát do týždňa.

sex, bod G Čítajte aj 5 dôvodov, pre ktoré by ste mali mať sex častejšie, ako ho máte

Nadváha a obezita

Netreba si klamať. Nadváha nie je zdravá pre vaše telo ani sex. Kilá navyše môžu byť dôvodom, prečo si nemôžete sex užiť so všetkým, čo k nemu patrí. Skúste zo svojej stravy vylúčiť sladkosti, pečivo a vysokokalorické jedlá. Jedzte najneskôr tri hodiny pred sexom, a orgazmus tak dosiahnete ľahšie.

Alkohol a fajčenie

Dva zlozvyky, ktoré poskytnú omnoho menej rozkoše ako orgazmus. A pritom vás oň môžu ešte aj oberať. Alkohol zvyšuje aktivitu pohlavných hormónov, ale znižuje citlivosť erotogénnych zón. A to je dôvod, prečo je po alkohole pre ženu dosiahnutie orgazmu oveľa ťažšie ako obvykle. Pokiaľ k tomu pridáte fajčenie, so slastným vyvrcholením sa môžete rozlúčiť. Nikotín totiž nepriaznivo ovplyvňuje sliznice, a tak má fajčenie vysoko negatívne dôsledky na sexuálny život.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ