Princezná Diana šaty od Victora Edelsteina milovala! Vydražili sa za rekordnú sumu

Pravda | 30.01.2023 11:00
diana Foto:
Princezná Diana v roku 1985.
V šatách baklažánovej farby pózovala aj pred slávnym módnym fotografom Mariom Testinom.

Ikonické šaty princeznej Diany sa vydražili za rekordnú sumu. Aukčná sieň Sotheby's oznámila, že zamatové šaty baklažánovej farby návrhára Victora Edelsteina boli predané na aukcii v New Yorku za vyše 600 000 eur. Odhady aukčného domu tak boli vysoko prekročené. Sotheby's rátalo s hodnotou „len“ niečo okolo sumy 113 000. Diana mala šaty niekoľkokrát na sebe, vrátane pózovania pre magazín Vanity Fair.

zväčšiť Šaty princeznej Diany od Victora Edelsteina. Foto: Profimedia
šaty, Diana Šaty princeznej Diany od Victora Edelsteina.

V roku 1997, niekoľko mesiacov pred smrťou, pózovala princezná Diana pred módnym fotografom Mariom Testinom, keď nafotil niekoľko jej portrétov pre magazín Vanity Fair. Medzi jej outfitmi boli aj šaty v tvare tulipánu od Victora Edelsteina z hodvábneho zamatu s tromi zlatými gombíkmi na chrbte. Bol to jeden z najznámejších portrétov princeznej.

Britain No Time To Die World Premiere Čítajte viac Ikonické a dychberúce! Prehliadka tých najkrajších večerných rób členiek britskej kráľovskej rodiny

Ale obľúbené fialové šaty mala na sebe aj na oficiálnom portréte s princom Charlesom v roku 1991, o fotografiu sa postaral Lord Snowdon. V tom istom roku princeznú namaľoval v týchto šatách Douglas Hardinge Anderson a jeho dielo visí v nemocnici Royal Marsden, nad ktorou mala princezná Diana záštitu. V roku 1998 Franklin Mint znovu vytvoril šaty pre svoju limitovanú edíciu bábiky princeznej.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ