Myslela som si, že som ešte mladá! Jennie Garth už tri roky bojuje s touto diagnózou

Pravda | 10.05.2022 15:00
Herečka Jennie Garth Foto:
Herečka Jennie Garth.
Bývalá hviezda seriálu "Beverly Hills 90210" Jennie Garth (50), predstaviteľka seriálovej Kelly Taylorovej, tri roky zápasí s artrózou.

Pritom bola presvedčená, že na takúto diagnózu je ešte primladá. Nie je to však pravda. Herečka pre magazín „Insider“ povedala, že vo veku 47 rokov si začala všímať stuhnutosť prstov a rúk, ako aj bolesť v kolenách. Keď jej napokon chorobu diagnostikovali, zostala v šoku.

Jennie Garth na zábere z roku 2020.
Jennie Garth a vo filme   "A Kindhearted...
+7Herečka Jennie Garth.

„Myslel som si, že som na artrózu ešte mladá,“ povedala 50-ročná herečka. "Človek nemyslí na to, ako ho to spomalí alebo, že ho niečo bude brzdiť v činnostiach, ktoré robí každý deň,“ povedala pre magazín.

Našla však spôsoby, ako sa s chorobou vysporiadať. Pomáhajú jej strečingové cvičenia, hranie golfu aj venčenie psov. „Ak viete, s čím máte fyzicky do činenia, vždy existuje riešenie,“ povedala Garth. „Rozhodne sa nenechám ničím obmedzovať.“ Hviezda kultového seriálu sa vo svojom živote snaží zamerať na pozitívne veci, chorobu opisuje slovami: „Bol to len ďalší zaujímavý vývoj v mojom dozrievaní.“

Jennie Garth Čítajte viac Miloval ju Dylan aj Brandon! Kelly z Beverly Hills oslávila 50-ku, takto s ňou šiel čas

Čo je artróza?
prípade artrózy sa ochranná vrstva chrupavky v kĺboch ​​stenčuje, čo vedie k bolestiam a následnému obmedzeniu v pohybe. Ide o najčastejšiu formu degeneratívnych ochorení. U žien sa objavuje okolo 50-teho roku života a u mužov o desať rokov neskôr. Nezvratné poškodenie tkaniva môže viesť k nutným chirurgickýcm zákrokom, ako sú náhrady bedrového, ramenného alebo kolenného kĺbu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ