Odfoťte slona s klami

Návštevníci safari na juhu čierneho kontinentu máte obrovskú príležitosť zviditeľniť svoje umelecké, zoologické a cestovateľské sklony.

29.03.2006 15:12
debata

Musíte si však za cieľ svojej návštevy vybrať Krugerov národný park. Je to najväčší prírodný park nielen v Juhoafrickej republike, ale aj na svete.

S rozlohou dva milióny hektárov sa rovná takmer polovici územia Slovenska.  Je to vlastne obrovské územie s najväčšou rozmanitosťou voľne žijúcich zvierat v Afrike. Na tomto území žije 147 druhov cicavcov (vrátane slonov), viac než 500 druhov vtákov, 114 druhov plazov a 49 druhov rýb.

Preto sa netreba čudovať,  že výnimočnú originálnu súťaž krásy vyhlásil originálny  Kru­gerov národný park. Vedenie Kru­gerovho národného parku  vyzvalo turistov, aby na riaditeľstvo parku zaslali fotografie slonov s najkrajšími kla­mi.

 „Potešia nás všetky snímky, na ktorých budú slony s majestátnymi klami,“ uvádza sa v oficiálnej ponuke vedenia prírodnej rezervácie. Z toho vyplýva, že máte oficiálne povolené „loviť“ slonov s klami. Ale pozor nie so zbraňou, ale s fotoaparátom. A tak to má byť, aby tieto nádherné zvieratá prežili a nepodľahli krutým a zbabelým lovcom slonoviny.

 Krugerov národný park je jedným z mála miest, kde možno takéto nádherné exempláre vidieť na vlastné oči, povedal dnes pre juhoafrický rozhlas vedúci výskumného oddelenia parku Ian Whyte. Ide zvyčajne o starších slonov, predstaviteľov silnejšieho pohlavia vo veku 50 až 60 rokov. Už treba len v správnej chvíli stlačiť spúšť fotoaparátu…

debata chyba