Ako si zvýšiť sebavedomie? Návod, ktorý môžete aplikovať ihneď

So zdravým sebavedomím je život krajší, plnohodnotnejší aj tvorivejší. No v čase, keď majú niektorí príliš nafúknuté egá sa iní môžu cítiť menejcenní. Zbavte sa tohto pocitu a začnite pracovať nielen za fyzickom, ale aj duševnom zdraví. Správna miera asertivity určite nie je na škodu.

08.06.2023 06:00
hodinky, žena, tréning, technológie Foto:
Cesta k zdravému sebavedomiu vedie cez zdravý životný štýl.
debata

Majte sa radi

Pokiaľ nedokážete milovať sami seba, nemožno očakávať, že sa dopracujete ku kladnému výsledku v oblasti sebavedomia. Majte sa radi, naučte sa milovať svoje telo. Ani Barbra Streisand nepodstúpila na odporúčanie plastiku nosa, ktorú ju odporúčali, inak vraj nemala preraziť v šoubiznise. Ona sa prijala taká aká je a urobila si zo svojho nosa prednosť. No a ako vieme, nos jej nezabránil v tom stať sa slávnou a uznávanou osobou. A na tých, čo jej odporúčali zmenu už história nepamätá. Celé kúzlo tkvie v zdravom sebavedomí.

Zdravý životný štýl

Ak do sebe sypete nezdravé potraviny, sedíte zatvorení v práci a potom doma namiesto pobytu medzi ľuďmi a na čerstvom vzduchu, zarábate si na „depku“. Cesta k zdravému sebavedomiu vedie cez zdravý životný štýl. Vyživte každú bunku svojho tela. Doprajte mu vyváženú stravu a pravidelný pohyb. To nie je výmysel, ale podložený fakt. Skúste to a presvedčíte sa, že to skutočne funguje. Zdravé telo a dobrá fyzická kondícia podporujú sebavedomie.

tréning, žena, ženy, telocvičňa Čítajte aj Zdravý životný štýl a prevencia! Berte ich vážne, môžete sa vyhnúť vážnym diagnózam

Naučte sa odpočívať a relaxovať

Dôležitá je aj relaxácia a mnohokrát pomôže aj pobyt v prírode sám so sebou. Len vy a vaše JA. Každý človek dokáže hovoriť so svojím vnútorným hlasom, ale potrebuje na to ticho, odpočinok a hlboké sústredenie. Vy sami najlepšie viete, kto ste, čo dokážete, na ktorých oblastiach je potrebné pracovať a aké sú vaše silné stránky.

Neuvažujte o sebe negatívne

Každý má chyby, ale aj mnoho kladných vlastností. Hlavne si treba uvedomiť, že človek je celok. Ako s dobrými, tak aj zlými vlastnosťami. A možno keby aj tie „zlé“ nemal, nedokázal by to, čo dokáže. Dobré a zlé vlastnosti posudzujú druhí podľa seba. No ak ste vy so sebou pokojní, budete sa cítiť lepšie. Súčasne ak viete o svojich negatívach, môžete na nich pracovať. No určite sa psychicky nemá zmysel trestať. Skôr sa prijať a neustále sa zlepšovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #pozitívne vlastnosti #negatívne myšlienky #zdravý životný štýl #sebavedomie #mať sa rada #vyvážená strava #pravidelný pohyb #odpočinok #negatívne vlastnosti

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...