Potia sa vám nohy. Super TIPY, ktoré oceníte nielen v lete

Vonku sa už otepľuje a prezúvame nielen autá do ľahšej „obuvi“. Napriek tomu práve vďaka vyššej teplote sa nám aj v ľahších topánkach zvyknú viac potiť nohy. To nie je príjemné, ani voňavé. Preto sa šinú rady, ako sa tohto nepríjemného prejavu zbaviť, alebo ho aspoň zmierniť.

04.06.2023 13:00
chodidlá, otlaky, kurie oká, nohy, topánky, Foto:
Čajovníkový olej je účinnou alternatívou vhodnou na potlačenie nadmerného potenia nôh.
debata (1)

Pomáhajú kúpele

Domáce liečebné prostriedky z prírodných ingrediencií znižujú vlhkosť, odstraňujú nepríjemný zápach a chránia pred množením nežiaducich plesní. Niekedy stačí kúpeľ z vhodných bylín 15–20 minút, osušiť a nožičky si udržia sviežosť počas celého dňa. Jednoducho to, čo investujete do nôh, sa vám rýchlo vráti.

Rozmarín, mäta a šalvia

Táto trojkombinácia pôsobí antibakteriálne, znižuje nadmerné potenie nôh a eliminujú zápach. Pripravte si dva hrnčeky vody, dve lyžice sušeného rozmarínu a po lyžici sušenej mäty a šalvie. Vodu ohrejte, pridajte bylinky, nechajte 15 minút odstáť a preceďte. To je unikátny recept, nechajte ho pôsobiť na nohy.

pedikúra, chodidlá, masáž nôh, nohy, Čítajte aj Staráte sa o svoje nohy dobre? Super tipy aj proti zhrubnutej pokožke

Čierny čaj

Triesloviny, ktoré sa nachádzajú v čiernom čaji, pomáhajú regulovať pH pokožky chodidiel. Pravidelné kúpele znižujú nepríjemný zápach a vytvárajú ochrannú vrstvu proti infekciám, ktoré spôsobujú praskliny a hromadenie odumretej kože. Tri lyžice čierneho čaju vsypte do dvoch hrnčekov vriacej vody a nechajte 15 minút odstáť. Prefiltrujte sitkom, vlejte do nádoby a vložte nohy.

Esenciálny olej z čajovníka

Esenciálne oleje sa používajú čoraz častejšie na rôzne neduhy, pretože predstavujú koncentrovanú silu prírody. Na nohy je super Tea tree oil, známy svojimi antimikrobiálnymi účinkami. Je tak ďalšou účinnou alternatívou vhodnou na potlačenie nadmerného potenia nôh. Lyžicu éterického oleja z čajovníka vlejte do troch hrnčekov vlažnej vody a vo vzniknutom kúpeli umývajte chodidlá.

Kukuričný škrob a kokosový olej

Prírodný krém vyrobený z kukuričného škrobu a kokosového oleja môže pomôcť kontrolovať nadmernú vlhkosť spotených nôh a súčasne hydratovať pokožku a zanechať pocit mäkkosti a čistoty. Dve lyžice kukuričného škrobu s tromi lyžicami kokosového oleja miešajte, kým nevznikne krémová pasta. Tú votrite ako krém do chodidiel. Ide o veľmi lacný, prírodný a účinný krém, ktorý si vaše nohy budú pochvaľovať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #šalvia #rozmarín #potenie nôh #kúpel nôh #kokosový olej #mäta #čierny čaj #čajovníkový olej #kukuričný škrob #nadmerné potenie

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...