Skúste to s bylinkami! Tieto knihy o ich sile a využití sa vám môžu hodiť

Bylinky ponúkajú celú paletu dôležitých vitamínov a minerálov potrebných pre naše zdravie. Len ich treba vedieť správne používať.

21.05.2023 13:00
bylinky, extrakt, lekáreň, prírodná lekáreň,... Foto:
Ako pripraviť elixír či tinktúru?
debata

Liečivá sila divokých byliniek

Divoké bylinky mnohí vnímajú ako burinu. Diana Mozoláková prináša nový pohľad na spracovanie a používanie divokých jedlých bylín v novinke Liečivá sila divokých byliniek. Málokto tuší, že ich zelené listy či pestrofarebné kvety obsahujú celú paletu dôležitých vitamínov a minerálov potrebných pre vaše zdravie a celkové zvýšenie životnej energie. Tento praktický sprievodca svetom divokých byliniek vám ponúka základné jedlé druhy, ktoré sa skrývajú aj vo vašom okolí či priamo vo vašich záhradách. V knihe nájdete nielen praktické a chutné recepty, ale aj spôsoby, ako uchovať liečivé a nutričné hodnoty divokých byliniek na neskôr. Tak si aj v zime budete môcť pochutnať na púpavových kaparách či sedmokráskovom me­de.

zväčšiť Liečivá sila divokých byliniek
Lieciva sila divokych byliniek Liečivá sila divokých byliniek

Bylinkopédia v kuchyni

Využite bylinky v domácnosti – ako pri príprave pokrmov, na liečbu, alebo len tak pre radosť! Ďalšia kniha napísaná autormi úspešných blogov Bylinkopedie.cz a Sazenicka.cz, tentoraz rýdzo praktická, plná receptov a návodov. Ukazuje, aké všestranné bylinky sú a čo všetko s nimi môžeme dokázať. Nájdete tu zaujímavé uplatnenie byliniek pri príprave pokrmov, ale aj mnoho tipov na prírodnú liečbu či návody na výrobu kozmetických prípravkov a dekoratívnych predmetov.

zväčšiť Bylinkopédia v kuchyni
Bylinkopédia v kuchyni Bylinkopédia v kuchyni

Bylinky – Liečivá sila prírody

Jedinečná kniha o liečivých bylinkách približuje fascinujúcu moc a čaro prírodného liečiteľstva. V tomto prehľadne usporiadanom lexikóne objavíte liečivú silu byliniek a jednoduché návody na to, ako ich správne použiť na liečbu najbežnejších ochorení. Ide o veľmi cenné a účinné rady na ceste za znovunadobudnutím strateného zdravia a povzbudením vitality.

zväčšiť Bylinky - Liečivá sila prírody
Bylinky - Liečivá sila prírody Bylinky - Liečivá sila prírody

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bylinky #knihy o bylinkách

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...