Potraviny, ktoré vám pomôžu schudnúť

Aj vy ste sa už niekedy túžili najesť skutočne do sýtosti bez výčitiek svedomia, ale do plného žalúdka? Tak presne pre vás sa hodí poznať jedlá a suroviny, ktoré môžeme s plnou vážnosťou zaradiť na zoznam tých, z ktorých sa nepriberá. Respektíve sa z nich priberá najmenej zo všetkých, ktoré si môžete naložiť na tanier.

12.04.2023 11:16
strava, chudnutie, obezita, diéta Foto:
Mliečne výrobky nemajú tak veľa kalórií a môžu byť výrazným mostom k dobrej línii.
debata

Kuracie mäso je spoľahlivá cesta k peknej postave

Mäso, ktoré má po rybom mäse najmenej kalórií, je kuracie. Jedna veľká porcia obsahuje až 55 g bielkovín, čo je žiaduce ako na naberanie svalov, tak na chudnutie, pretože obsahuje iba 2 g tuku. Kuracie mäso obsahuje minerál zvaný selén. Selén pomáha chrániť bunky pred voľnými radikálmi, ktoré vznikajú počas cvičenia. Najviac tukov je v koži. Ak chcete schudnúť, kuracie kože radšej nejedzte. Na 100 g kuracieho mäsa obsahuje koža 134 kalórií. Biele mäso je o niečom úplne inom.

Jablká a bobule

Predovšetkým jablká, bobuľoviny a jahody. Jablká obsahujú látku pektín, ktorá navodzuje pocit sýtosti. Čučoriedky majú navyše veľké množstvo antioxidantov, pre náš organizmus veľmi prospešných. Pri cvičení dokážu telo oveľa lepšie zregenerovať. Jablká majú na 100 g iba 57 kalórií, čučoriedky 43 kalórií a jahody 35 kalórií.

foto trenerzien 02 Čítajte aj Tréner otvorene o chudnutí: Viete, ako pomáha silový tréning?

Top nízkokalorická zelenina

Okrem ovocia je užitočné konzumovať aj zeleninu. Nasýti vás s minimom kalórií, ale tiež pomôže pri rôznych chorobách a to aj prevenčne. Šálka kelu má iba 9 kalórií, brokolica na 100 g má 34 cal, kapusta 31 cal, paradajky 21 cal a uhorka 14 cal. Tieto druhy zeleniny sú pri chudnutí ideálne. Nebojte sa ich zaradiť do svojho jedálnička!

Využite aj mliečne výrobky

Hovorí sa o nich, že sú plné tuku a preto nie sú vhodné na redukciu váhy. Omyl. Práve naopak, mliečne výrobky nemajú tak veľa kalórií a môžu byť výrazným mostom k dobrej línii. Málo cukrov a veľa bielkovín je správne riešenie každej rovnice o chudnutí. Na pocit sýtosti je skvelou potravinou aj tvaroh, má na 100 g iba 85 kalórií. Druhou nízkokalorickou lahôdkou je tradičný islandský výrobok skyr, ktorý je veľmi podobný gréckemu jogurtu. Účinne znižuje riziko prejedania a je preto vhodnou voľbou do každodenného jedálnička. Na 100 g má 61 kalórií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zelenina #Jablká #kuracie mäso #mliečne výrobky #selén #bielkoviny #bobuľové ovocie #kalorický príjem #priberanie na hmotnosti

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...