Ako si udržať počas zimy zdravú pokožku? Ide to aj bez drahých prípravkov

Zima je pre pokožku naozaj ťažkou skúškou. Hlavne pleť sa musí vyrovnať s neustálymi zmenami teploty, poveternostnými podmienkami a kolísaním vlhkosti. Navyše tvár si nezakrývame ani počas najväčších mrazov a to pokožke prirodzene neprospieva. Ako sa o ňu teda postarať, aby predčasne nestarla a starostlivosť nestála tisíce?

05.02.2023 00:00
krém, žena, starostlivosť, pleť Foto:
Vonkajšia starostlivosť o pokožku je vždy druhoradou.
debata

Zvlhčovač

Taká drobnosť a pre vašu pleť doslova požehnanie. Zvlhčovač vzduchu doma alebo v práci pridáva vlhkosť do vzduchu vysušeného kúrením. To umožní, aby vaša pokožka zostala hydratovaná a dlhšie svieža. Pretože práve suchý vzduch počas zimy je to, čo ju najviac ničí.

Neprekurujte

Počas týchto dní aktuálna téma, ktorá navyše prospieva aj pokožke. Počas chladného dňa sa často zdá byť veľmi lákavé zvýšiť teplotu vo vašej domácnosti, no skúste tomuto pokušeniu odolať. Najlepšie je udržiavať termostat interiéru medzi 20–22 °C. Toto je optimálna teplota pre pohodlný život a vaša pokožka vám bude vďačná.

retinol, aplikácia, sérum, pleť, žena Čítajte aj Suchej pokožky sa zbavíme zmenou stravovacích návykov. Ako na to?

Správne sa umývajte

Počas zimy je vhodné nechať bokom všetky prípravky, ktoré kombinujú v sebe možnosť umývať telo, tvár aj vlasy. Mydlá často môžu zanechať vašu pokožku veľmi suchú, pretože nemajú žiadnu hydratačnú kvalitu. Navyše pokiaľ je to čo i len trochu možné, počas zimy aplikujte na tvár čo najmenej mydla. Pokožka sa vám poďakuje.

Používajte opaľovacie krémy

To, že je pod nulou, neznamená, že slnko nesvieti. Počas jasných zimných dní používajte rovnakú ochranu pokožky pred slnkom ako počas horúceho leta. UV žiarenie je pre pleť rovnako škodlivé po celý rok. Nemusíte používať rovnako vysoký opaľovací faktor, ale siahnite minimálne po SPF 15. Ak idete na hory, tak použite faktor taký istý, ako pri mori.

Správna výživa

Vonkajšia starostlivosť o pokožku je vždy druhoradou. Základom je starostlivosť zvnútra a tú zabezpečíte dostatočným pitným režimom a prirodzene stravou. Napríklad ryby obsahujú omega-3 mastné kyseliny, ktoré môžu pomôcť predchádzať suchej koži. Ak si ich dáte dvakrát týždenne, pocítite to pozitívne aj na pokožke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kúrenie #pleť v zime #UV žiarenie #mydlo #opaľovací krém #zvlhčovač vzduchu #hydratácia pleti #hydratácia pokožky #doplnky výživy

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...