TOP 4 esenciálne oleje, ktoré vám pomôžu dostať sa z nachladnutia

Plný nos, nádcha, nepríjemné pocity v hrudi a pocit nachladnutia. To všetko sú pre mnohých ľudí sprievodné znaky chladných dní. Užite si zimu lepšie, zdravšie a viac naplno. Pomôcť vám k tomu môžu nielen dostatok ovocia, zeleniny, vitamíny, ale aj správne zvolené esenciálne oleje.

13.01.2023 15:08
esenciálne oleje, bylinky, Foto:
Nemusíte byť odborník na esenciálne oleje, niekedy stačí len počúvať svoje vnútro.
debata

Príjemná vôňa, prázdnejší nos

Výhody esenciálnych olejov si môžete užiť aj bez toho, aby ste boli nútení študovať celú históriu aromaterapie. Avšak je dobré vedieť, že tieto vône sa dlhodobo používali pre podporu zdravia ako duševného, tak aj fyzického. Prax esenciálnych olejov si v posledných rokoch získala obľubu a naväzuje na učenie starovekej Indie, Perzie a Egypta. Vyskúšajte ich vy ako podporu liečby a prevenciu.

Mäta

Odborníčka na esenciálne oleje Nasha Addarich Martínez hovorí: "Mätový olej funguje ako kúzlo, na upchatý nos.“ Pritom na úľavu nepotrebujete nič špeciálne. Stačí difuzér, pár kvapiek esencie a takmer okamžite to zmierni nádchu a umožní lepšie dýchanie. Ak pár kvapiek zmiešate s kokosovým olejom, môže to byť aj skvelý balzam na hrudník počas kašľa. Pritom nejde len o reči bylinkárov, aj veda ukazuje, že mentol, zlúčenina mäty piepornej, môže pomôcť otvoriť dýchacie cesty a vyčistiť hlien.

dvojica, muž, žena, sneh, zima, príroda, červená, biela Čítajte aj Aj zima si pýta pohyb, prospieva telu aj mysli! Aké aktivity sú ideálne?

Zázvor

Esenciálny olej z koreňa zázvoru bojuje nielen s podráždeným žalúdkom a menštruačnými ťažkosťami. Prečisťuje vzduch a dodáva optimizmus. Mimochodom pri nádche a nachladnutí často trpí žalúdok práve vďaka nadprodukcii hlienu. Zázvorový esenciálny olej tak môže byť super voľbou práve na zmiernenie týchto pridružených príznakov.

Levanduľa

Perfektný esenciálny olej, ktorý pomôže sladkým snom nielen počas choroby. Levanduľa môže pomôcť zmierniť bolesť hlavy pri nádche a chrípke a súčasne zmierňuje aj menštruačné kŕče. Môže byť použitý na podporu relaxácie a zmierňuje úzkosť. Výborne sa kombinuje v jednom difuzéri práve s mätou a spoločne tak zaručia príjemnú noc s uvoľneným nosom a kvalitným spánkom. Všetko, čo potrebujete, aby ste sa z choroby rýchlejšie dostali.

Borovica

Nemusíte byť odborník na esenciálne oleje, niekedy stačí len počúvať svoje vnútro. Napríklad zistiť, kde sa vám dýcha najlepšie? No predsa v lese. Preto je esenciálny olej z borovice jedna z možností, ako si uľaviť doslova na počkanie. Od bolesti hlavy, plného nosa, zachrípnutia aj kašľa. Tento esenciálny olej by mala mať doma každá rodina už pred príchodom zimy, ako skvelú prevenciu respiračných ochorení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zázvor #bolesť hlavy #dýchacie cesty #borovica #levanduľa #mäta #nachladnutie #podráždený žalúdok #menštruačná bolesť #esenciálne oleje

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....