5 maličkostí, ktoré ak pridáte k ránu, váš deň bude krajší

Ak zmeníte ráno, zmení sa vám tým celý zvyšok dňa. Ak stavíte na dobré programy aj váš život bude mať zároveň o poznanie vyššiu kvalitu. Pritom nejde o extra životné výzvy, ale pár drobností, ktoré stihnete zvládnuť do pár minút. Neoberú vás prakticky o žiadny čas, ale dajú vám deň do vlastných rúk.

09.01.2023 06:00
vstávanie - ráno - raňajky - energia Foto:
Pohár vody po zobudení vám spraví deň lepším.
debata

Cvičte sa vďačnosti

„Sila pozitivity je ohromujúca, takže začnite deň s vďačnosťou,“ radí Samantha Benigno, špecialistka na duševné zdravie. Ešte pred tým, ako sa ponoríte do denných problémov. A často malicherných, je dobré si pripomenúť veci, za ktoré ste vďačný. Niekedy aj tak zanedbávané, ale tak dôležité fatky, ako to, že ste vstali z postele, neležíte v nemocnici, máte zdravé ruky, niekoho vedľa seba a podobne. Banálne problémy potom dostanú úplne iný rámec.

Úsmev

Jednoducho sa na seba ráno v zrkadle usmejte. „Bez ohľadu na to, čo vás čaká, začnite svoj deň s úsmevom. To vám okamžite dodá energiu a súčasne pripraví na racionálne rozhodnutia počas dňa. Mozog totiž po úsmeve začína pracovať inak, ako keď máte kútiky dole,“ tvrdí Samantha Benigno. Niekedy je dobré počúvať odborníkov a aj keď sa vám nechce, ísť do úsmevu. Dôvodov je určite dosť, už len to, že dýchate a ste. A vašim telom začne prúdiť pozitívna energia.

Studená voda

Dajte si rýchlu studenú sprchu alebo doprajte aspoň svojej tvári studenú vodu! Pomáha to rozprúdiť krv, sťahuje póry a upokojuje oči. Všetko, čo potrebujete k tomu, aby ste začali ráno plné energie a dobrej nálady. V tomto sa zhodujú odborníci na psychické aj fyzické zdravie. Studená voda je najlacnejší a pritom jeden z najúčinnejších spôsobov, ako si zlepšiť ráno, mentálne aj telesné zdravie.

žena, spánok, zaspávanie, noc, zlý spánok, relax, posteľ Čítajte aj Vstávate bez energie a zničení? Takto to môžete zmeniť

Hydratácia

Pohár vody po zobudení vám spraví deň lepším. Ideálne si dať pohár minerálnej vody, ktorý doplní stopové prvky a soli, ktoré ste počas noci stratili alebo vypotili. Po hodinách bez vody sa vaše telo po takomto dúšku rozhodne stane sviežejším. Navyše minerálna voda dodá telu horčík, draslík, fosfor, zinok, železo a jód, aby sa vaše telo pripravilo na stresy počas dňa.

Pohyb

„Pridanie pohybu pomáha pripraviť telo na akékoľvek stresory počas dňa,“ zdôrazňuje Samantha Benigno. Je jasné, že nie každý má toľko času, aby si ráno plnohodnotne zacvičil. No stačí aspoň 10 minút dynamického cvičenia. Napríklad skákať cez švihadlo, spraviť angličáky, alebo pár panákov. Pomôže aj strečing. Skúste. Neobanujete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úsmev #pohyb #vďačnosť #otužovanie #hydratácia #vstávanie #ráno #pozitívne myšlienky

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...