Znepokojivé dôsledky častej konzumácie avokáda - poznáte ich?

Z avokáda sa robí tak trochu ikona moderného stravovania. Nemožno mu prirodzene uprieť pozitívne dôsledky na zdravie ciev srdca aj podporu imunity a kondície. Je však dobré poznať aj odvrátenú stránku tejto plodiny, aby ste neostali nepríjemne prekvapení zmenami na tele.

12.12.2022 11:00
avokádo Foto:
Avokádo je vysoko kalorické jedlo.
debata

Pozor v tehotenstve

Počas tehotenstva a dojčenia nie je vhodné jesť avokádo. Prieskumy ukázali, že môže znížiť tvorbu mlieka a dokonca spôsobiť poškodenie mliečnej žľazy. Ak dojčiaca matka konzumuje avokádo vo veľkom množstve, jeho látky sa môžu dostať do mlieka a dieťa bude mať žalúdočnú nevoľnosť.

Nové alergie

Avokádo patrí všeobecne k najrozšírenejším alergénom na svete. Môže u vás vyvolať dosť nepríjemné alergické príznaky. Od kŕčov v žalúdku až po príznaky kožnej alergickej reakcie ako sú žihľavka, svrbenie, začervenanie kože a ekzém. Ak si všimnete neprimerané reakcie po konzumácii avokáda, radšej sa ho vzdajte.

Dokáže zvyšovať váhu

Avokádo je vysoko kalorické jedlo. Preto jeho zvýšená konzumácia môže viesť skutočne k nárastu váhy. Vyhnite sa ich každodennému jedávaniu avokáda, hlavne ak držíte diétu. Vysoký obsah kalórií avokáda možno pripísať vysokému obsahu tuku. Síce zdravého, ale tuku.

nos, nádcha, alergia, vreckovka Čítajte aj Bežné veci, na ktoré môžete byť alergickí a ani o tom neviete

Pozor pri ochorení

Hlavne ak užívate lieky. Avokádo počas choroby podporí liečebný proces, ale rozhodne to s ním nepreháňajte. Vo veľkých množstvách totiž môže znížiť účinok protizápalových liekov. Pretože jeho nadmerná konzumácia vedie k zriedeniu krvi.

Podráždenie žalúdka

Nehrozí len malým deťom. Avokádo u citlivých osôb spôsobuje podráždenie gastrointesti­nálneho traktu. Nadmerný príjem avokáda dokonca môže viesť k problémom so zápchou, alebo naopak hnačkou. Ak zaznamenáte tento efekt, skúste obmedziť konzumáciu tejto plodiny. Problémy ustúpia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #chudnutie #avokádo #tuky #podráždenie #alergická reakcia #riedenie krvi #podráždený žalúdok

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...