Takto sa vám zmení život, ak si každé ráno usteliete posteľ

Ako si usteliete, tak budete nielen spať, ale aj žiť. Poviete si, že je to banalita, či si ráno usteliete posteľ, alebo ju necháte tak, ako ste z nej vstali. Ukazuje sa však, že váš prístup k posteli po zobudení a správanie sa k nej, má na život zásadné dopady. Oddnes sme si istý, že začnete s ranným ustielaním.

25.10.2022 06:00
izbové kvety, spálňa, spánok, posteľ, kvety Foto:
Ak si každé ráno usteliete posteľ, splnili ste prvú úlohu dňa.
debata

Systematickosť

Upratať si ráno posteľ stojí pár minút, možno len sekúnd. Ak sa však na túto činnosť ráno „vybodnete“ tak vám to naruší správne návyky a systematické konanie. To sa vám ale zíde ako doma, tak aj v práci. Ustielanie postele hneď ráno pomaly trénuje vašu myseľ k tomu, aby ste mali veci správne zariadené.

Deň s optimizmom

Zaujímavá štúdia hovorí, že existuje spojitosť medzi pocitom šťastia a ustlanou posteľou. Ak si hneď po zobudení usteliete, budete mať lepšiu náladu. Prečo? Pretože možno sa to nezdá, ale máte tak už jednu úlohu dňa splnenú. Môžete sa vydať na ďalšie.

Lepší pocit zo seba

William McRaven povedal: „Ak si každé ráno usteliete posteľ, splnili ste prvú úlohu dňa. Dá vám to malý pocit hrdosti a povzbudí vás to robiť ďalšiu úlohu a ďalšiu a ďalšiu.“ To je jednoducho niečo, čo sa určite oplatí výmenou za pár minút času skladania paplóna.

žena, tvár, únava, zrkadlo, pokožka Čítajte aj Prekvapivé spôsoby, ktoré vás udržia dlhšie mladých

Krajšia spálňa

Ak si zvyknete ustlať posteľ, pravdepodobne vylepšíte a ozdobíte vzhľad svojej spálne aj inými spôsobmi. Pretože prídete do miestnosti, kde je uprataná posteľ a vy máte chuť zlepšovať jej okolie.

Pocit lepšej kontroly v živote

Podľa autora Charlesa Duhigga je ranné uloženie postele potrebné pre pekný deň. „Ustlanie postele naštartuje dobré rozhodnutia počas celého dňa a dáva vám pocit, že máte všetko pod kontrolou,“ hovorí. A to je presne ten pocit, ktorý chcete počas dňa mať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #posteľ #zvyky #spálňa #pravidelnosť #optimizmus #návyky #dobrý pocit

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....