Najväčšie mýty o ženskom zdraví. Neverte im a budete zdravšia

So zdravím je spojených mnoho mýtov a poloprávd, ktoré vznikli tak rýchlo ako klebety, ale majú aj rovnakú výpovednú hodnotu. Pričom veriť nepravdám je riziko, hlavne ak ide o vás samú. Preto si dnes dáme veci na správnu mieru a pochopíte, čo ste možno aj vy robili zle.

24.10.2022 09:00
žena, nákup Foto:
Často je menopauza len zámienka na to, že už sa vám nechce tak dodržiavať správne stravovanie
debata

Cvičenie brucha vám zaručí pekné brucho

Bohužiaľ, toto je skutočne len mýtus. Aj keď robíte všetky cviky na brucho, prirodzene vám to nedá tehličky. Prejaví iba vtedy, ak sledujete svoju výživu a sústredíte sa na zníženie telesného tuku na 20% alebo menej. To je základ pekného brucha. A čím viac veľkých svalov budete cvičiť, tým skorej schudnete. Preto je dobré dôsledne posilňovať nohy, ak chcete mať vyšportované brucho.

Močový mechúr ženy je menší ako mužský

Absolútna nepravda. Ženy možno budú musieť viac chodiť na toaletu, pretože ich močové mechúre tlačia na maternicu a plnia sa o niečo rýchlejšie, ale to nemá nič spoločné s veľkosťou. Tá je u oboch pohlaví približne rovnaká.

Po menopauze priberiete

Často je menopauza len zámienka na to, že už sa vám nechce tak dodržiavať správne stravovanie a dbať o líniu. Pretože s priberaním nemá nič spoločné. Pravdou je, že menopauza je u každej ženy iná, ale so skutočným prírastkom na váhe nemá nič spoločné a netreba sa báť, že priberiete len z menopauzy.

žena, kučeravé vlasy, úsmev, dôchodkyňa Čítajte aj Ako nepribrať pred menopauzou?

Veľa sexu a masturbácie vám zväčší vagínu

Absolútne sa nemusíte báť robiť si dobre. Je to príjemné a bezpečné, ako často chcete. Pravidelný styk nespôsobuje, že sa vaša vagína uvoľní alebo sa natiahne. Je prirodzené, že po dráždení sa vaginálne svaly uvoľnia, no po orgazme sa všetko vráti do pôvodných „nastavení“. Takže žiadne obavy z intenzívneho sexuálneho života mať nemusíte.

Počas menštruácie by ste nemali cvičiť

Počas tohto obdobia môžete stratiť trochu motivácie, ale na cvičení počas menštruačného cyklu nie je nič nezdravé. V skutočnosti bolo preukázané, že ľahké cvičenie počas týchto dní znižuje kŕčové bolesti. Takže sa pohybu počas menštruácie báť určite nemusíte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #mýtus #močový mechúr #priberanie #sexuálny život #menštruácia #menopauza

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...