Prekvapivé spôsoby, ktoré vás udržia dlhšie mladých

Túžite zlepšiť svoje vyhliadky do budúcnosti? Napriek tomu, že roky nikomu nezačnú ubúdať, tak môžete pomocou jednoduchých krokov vykročiť doslova proti času a vyzerať mladšie ako dnes. Npriek tomu, že budete z mesiaca na mesiac staršia.

09.10.2022 13:00
žena, tvár, únava, zrkadlo, pokožka Foto:
Na postave a v tvári sa veľmi rýchlo prejaví to, ako sa stravujete.
debata

Dajte si kávu

Káva je nielen skvelý životabudič, ale telo človeka omladzuje a robí ho zdravšie. Káva vám nielen dodáva energiu, vďaka čomu sa budete cítiť opäť ako zamladi, ale znižuje aj riziko mŕtvice a cukrovky. Výskumníci z Harvardu zistili, že ľudia, ktorí pili tri až päť šálok kávy denne, mali o 15 % nižšie riziko predčasnej úmrtnosti ako tí, ktorí kávu nepili. Ale ako pri všetkom, kľúčom je striedmosť.

Meditujte

Nič veľké. Stačí si sadnúť a zamerať sa na prítomnosť, dýchanie a znížiť stres. Bolo dokázané, že meditácia má niekoľko zdravotných výhod, ktoré prispievajú k dravšiemu starnutiu. Niektoré vedomé praktiky sú joga, meditácia a tai chi. Tie túto prax podporia. Hlavne totiž znížite stres, čo sa pozitívne odrazí aj na mladšej tvári.

Nebojte sa mrazených potravín

Mrazené ovocie a zelenina sú pre naše zdravie omnoho lepšou alternatívou, ako kupovať si nezrelé plody z druhého konca sveta. Výskum ukázal, že mrazené alternatívy môžu byť rovnako dobré, ak nie lepšie, ako čerstvé. Je to preto, že čerstvé ovocie môže stratiť živiny po troch dňoch chladenia, zatiaľ čo mrazené ovocie si živiny udrží podstatne dlhšie. Preto môže byť základom vyváženej stravy podporujúcej zdravie a dlhovekosť.

žena, krásna žena, pleť, pokožka, staroslitivoť Čítajte aj Ako správne používať elixír mladosti?

Stavte na celozrnné potraviny

Na postave a v tvári sa veľmi rýchlo prejaví to, ako sa stravujete. Preto ak chcete vyzerať mlado a atraktívne a starnúť pomalšie, uprednostňujte celozrnné potraviny od pečiva až po cestoviny. Podľa štúdie z Harvardskej univerzity konzumácia troch alebo viacerých porcií celých zŕn denne môže znížiť celkovú úmrtnosť o približne 20 %. Dajte si ovsené vločky alebo hnedú ryžu, prípadne sa vydajte na dobrodružstvo na tanieri s quinoou alebo jačmeňom.

Chovajte zvieratko

Štúdie zistili, že vlastníctvo domáceho maznáčika môže znížiť úzkosť, krvný tlak a dokonca zlepšiť šance na prežitie srdcového infarktu. Majitelia psov sú tiež pravdepodobnosťou fyzicky aktívni a menej náchylní na stres. Pes je teda nielen najlepším priateľom človeka, ale aj skvelým priateľom vášho zdravia a dlhovekosti.

Obmedzte rafinovaný cukor

Nie je to len o priberaní. Cukor pre naše telo nie je úplne prirodzený a tak sa správa trochu ako jed. No a to znamená, že sa jeho negatívne účinky v organizme prejavia na pletí, tvári, vráskach aj na postave. Strava s vysokým obsahom cukru zvyšuje hladinu cukru v krvi, čo môže viesť k vysokým hladinám cholesterolu a trojnásobne sa zvyšuje riziko smrteľných kardiovaskulárnych ochorení. Ženám sa neodporúča konzumovať viac ako šesť čajových lyžičiek (25 gramov) pridaného cukru denne a mužom nie viac ako deväť čajových lyžičiek (36 gramov). Ak obmedzíte cukor, budete nielen vyzerať mladšie, ale sa tak aj cítiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #káva #meditácia #mladistvý vzhľad #omladenie #mrazené potraviny #domáci maznáčik

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...