Tréner Molnár z Extrémnych premien: Pri boji s obezitou potrebujete reálny cieľ - vážiť sa denne je hlúposť

Maroša Molnára pozná bežný Slovák najmä vďaka programu Extrémne premeny, v ktorom účinkuje ako tréner a kouč s úspechom už nejaký čas a v ktorom sa snaží pomôcť obéznym účastníkom zabojovať s nadváhou.

28.09.2022 00:00
debata
Video

VIDEO: S trénerom Marošom Molnárom z Extrémnych premien sme sa zhovárali o obezite, o boji s ňou, o dôležitej motivácii či o tom, aké ciele si treba stanoviť, ak chcete schudnúť.

Problém obezity sa však neobmedzuje len na pár televíznych účinkujúcich, štatistiky hovoria, že s ňou máme problém ako národ. Obezita postihuje už aj najmladšie ročníky a podľa štatistických údajov z roku 2021 máme na Slovensku viac ako 12-tisíc obéznych detí evidovaných v rámci ambulancií všeobecnej starostlivosti o deti a dorast. Štatistiky tiež ukázali, že približne dve tretiny dospelej slovenskej populácie trpia nadhmotnosťou a jeden zo štyroch mužov a jedna zo štyroch žien má obezitu.

Podcastovú verziu relácie Ide o nás s Morošom Molnárom si vypočujte tu

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Tréner Maroš Molnár v relácii Ide o nás hovoril o spôsoboch, akými sa dá s obezitou bojovať, – ako by mal uvažovať človek, ktorý chce dosiahnuť svoj cieľ v chudnutí, ale tiež o zlyhaniach alebo métach v tréningu a celkovom životnom štýle. „Boj s obezitou je ako boj so závislosťou od alkoholu. Niektoré veci si nebudete už nikdy môcť dovoliť,“ uviedol Molnár, s ktorým sme sa však tiež zhovárali o potrebe odmeňovania sa v procese chudnutia a tiež najlepšej motivácii.

Tréner Maroš Molnár. Foto: TV Markíza
extrémne premeny, maroš molnár, Tréner Maroš Molnár.

Nevynechali sme ani tému porovnania stavu kedysi a dnes, Molnárov pohľad na to, aký rozdiel vníma medzi vlastnou mladosťou a generáciou dnešných detí a tínedžerov. Známy televízny tréner tiež poradil, ako zostať v pohybe aj počas chladnejších mesiacov roka. Viac si už pozrite v našej relácii – vo videu vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #tréner #chudnutie #motivácia #obezita #kouč #cieľ #Maroš Molnár #Ide o nás

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...