Jesenné aktivity, ktoré podporujú vaše chudnutie

Už síce neformujete postavu do plaviek, ale čo tie svetre, bundy a nohavice z minulého roka, hádam ich nechcete všetky vymeniť? Preto ak ste si tento rok pripísali pár kilogramov, tak je na čase sa s nimi ešte pred koncom roka rozlúčiť. Skvelé jesenné aktivity vám pomôžu spáliť kalórie naozaj efektívne.

26.09.2022 14:14
opadané lístie Foto:
Budete mať upratanú záhradu, pripravenú na zazimovanie, upravené záhony a pri tejto milej činnosti spálite približne okolo 135 kalórií za pol hodinu.
debata

Poupratujte záhradu

Na chvíľku zabudnite, že to je mužská robota. Robíte nielen niečo pre seba, ale aj pre vzhľad svojej záhrady. No a preto vo výsledku budete mať upratanú záhradu, pripravenú na zazimovanie, upravené záhony a pri tejto milej činnosti spálite približne okolo 135 kalórií za pol hodinu. A to už je skutočne také ľahké cvičenie. Dokonca pred tým, ako začnete voziť plné fúriky lístia do kompostu.

Vyrazte na turistiku

Jeseň je rozhodne jedno z najlepších ročných období na poznávanie krás prírody. Búrky sa už nevyskytujú v takej miere ako počas leta a ak vychytáte pekné dni alebo babie leto, tak si užijete prírodu v tej najkrajšej fáze. Presne pred tým, ako sa vydá na zimný spánok. Všetko je farebné a krásne. Hodina ľahkej turistiky bude stáť telo okolo 300 kalórií. Ak si k tomu pridáte čerstvý vzduch a zážitky, tak máte super tipy, ako zhadzovať pri potešení.

žena, prechladnutie, nádcha, chrípka, teplota, smrkanie Čítajte viac Ako nabudiť imunitný systém pred príchodom jesene?

Bicykle

Už nie je tak horúco ako počas leta a ešte stále cesty neprimŕzajú. Ak sa vám nechce na turistiku po vlastných, tak bicykel je skvelý spoločník. Veď hodinka v sedle po rovinke vám vybije z tela pokojne aj 280 kalórií. A to nehovoríme, ak si do trasy zvolíte aj nejaké to stúpanie. To potom už môže preskočiť váš vnútorný spaľovací motor aj na dvojnásobnú spotrebu.

Bowling

Skvelý šport práve počas sychravých dní, keď to vonku vyzerá, že by ste ani psa nevyhnali von. Triafanie koliek nie je len úžasná zábava, ale necháte pri nej za hodinu pokojne aj 300 kalórií. Mimochodom Bowling je aj skvelá spoločenská aktivita. Takže letom sa nemusia končiť párty a spoločenské podujatia. Akurát sa pri nich presuniete do interiéru. No a bowlingové haly sú presne na tento typ trávenia času ako stvorené. A rovno aj čo – to chudnete.

Oberanie jabĺk

Jeseň je obdobím jabĺk, ktoré sú zdravé, chutné a dá sa vďaka nim schudnúť. Nielen tým, že si nimi obohatíte stravu. Ale aj pri zbere. Ak nemáte záhradu a jabloň, vôbec to nevadí. Pretože dnes už je v mnohých miestach dostupný aj samozber. Využitie miestne sady, odneste si úrodu a chudnite rýchlosťou približne 180 kalórií za hodinu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #záhrada #jeseň #bicyklovanie #turistka #cvičenie doma #spoločenské aktivity

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...