Staráte sa o svoje nohy dobre? Super tipy aj proti zhrubnutej pokožke

Pekné a zdravé nohy nie sú zadarmo. Vyžadujú starostlivosť, hoci sú často ukryté v topánkach a ponožkách. No ak chcete svoje nohy v dobrej kondícii, bez popraskanej a zhrubnutej pokožky, pričom sa nehanbiť za suché päty, stačí pár trikov, vďaka ktorým sa vyhnete zmieneným patáliám.

19.09.2022 10:00
pedikúra, chodidlá, masáž nôh, nohy, Foto:
Keď nastane leto, všetci utekajú na pedikúru, aby mali na dovolenke pekné chodidlá a nechty na nohách.
debata

Poctivo aj medzi prstami

Umývanie nôh si vyžaduje väčšiu pozornosť, ako si ich len prejsť pri sprchovaní mydlom. Dajte si pozor hlavne na priestor medzi prstami a každý deň ho poriadne umyte. Práve toto sú miesta, na ktoré mnoho z nás zabúda a potom sa nám to vypomstí zápalmi aj plesňami. Pretože práve v záhyboch kože medzi prstami prekvitajú baktérie aj plesne, ktoré ak včas nezničíte mydlom, tak môže napadnúť pokožku aj nechty.

Liečivé balzamy

Skúste svojim nohám aspoň raz za týždeň dopriať píling a následne po ňom zábal. Stačí vám pokojne natrieť ich vyživujúcim krémom a zabaliť do ponožiek. Takto krém nechajte pôsobiť a nohy sa vám poďakujú. Eliminujete tak vznik zhrubnutých častí, aj kurích očí. Navyše budete mať príjemnú a vláčnu pokožku nôh.

Hydratácia

Nohy nás nosia väčšinu dňa a my ich máme za „odmenu“ zabalené často v nepriedušnej tkanine a topánkach, v ktorých nedýchajú. Často sú spotené, vlhké a preto nám nenapadne ich hydratovať. Avšak práve toto prostredie ich v konečnom dôsledku vysušuje. Preto ak si budete nanášať hydratačný krém na tvár, neobíďte ani nohy. Hydratácia je pre končatiny nesmierne dôležitá.

shutterstock 1140736799 Čítajte viac Väčšie, vyššie, divné, skoro ako z hororu: Prečo pánske topánky vyzerajú dnes takto?

Správna veľkosť topánok

Nemali by ani tlačiť ani vyť príliš voľné. V oboch prípadoch vám totiž hrozia odreniny alebo pľuzgiere. Mnoho žien nosí topánky nesprávnej veľkosti len preto, že sa im páčia a ich ideálne číslo práve nemali. Nerobte to svojím nohám. Pretože ak chodíte v nesprávnej veľkosti topánok, odráža sa to aj na vašej chôdzi. Nesprávna chôdza potom následne spôsobuje problémy aj s krížami a chrbticou. Preto platí, že základom je mať dobré topánky a vyhnete sa problémom nielen s nohami, ale s celým pohybovým aparátom.

Liek na popraskané päty

To je samozrejme píling, ale veľmi vhodné je aj obrusovanie starej pokožky aspoň raz týždenne. Pokojne aj drsnejšou pemzou. Je to možnosť, ako sa nebudete musieť hanbiť v lete nosiť topánky s otvorenou pätou.

Noste viacero topánok

Táto rada sa bude páčiť zrejme každej žene. Štúdie ukazujú, že menej problémov s nohami majú ženy, ktoré nenosia viac dní jeden pár topánok. Striedajte si topánky na dennej báze. Po celom dni totiž potrebujú vyvetrať a presušiť. Preto platí, že by po jednom dni nosenia mali dva dni oddychovať. Potom si ich môžete pokojne znovu obuť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hydratácia #píling #balzam #pemza #popraskané päty #kožná pleseň #veľkosť topánok

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...