5 tipov, ako si rýchlejšie privolať menštruáciu

Každomesačný cyklus niekedy chodí ako švajčiarske hodinky, inokedy vynecháva ako starý dízel počas zimného rána. Mnoho žien, si podľa periódy dokonca plánuje aj termín letnej dovolenky. Preto je dobré vedieť, ako ho zdravo a nenásilne privolať k sebe v správnom čase. A ono to ide celkom jednoducho.

19.07.2022 15:00
dovolenka, kufor, balenie, oblečenie, pas,... Foto:
Mnoho žien, si podľa periódy dokonca plánuje aj termín letnej dovolenky.
debata

Skúste antikoncepciu

Nie je účinná len na plánovanie rodičovstva, ale rovnako tak aj na nastavenie menštruačného cyklu. Ak pôjdete ku gynekológovi kvôli problémom s menštruáciou, antikoncepcia bude zrejme jeho najpravdepodob­nejšie riešenie. Pri antikoncepcii viete presne na deň, kedy menštruácia príde a dokonca vďaka nej menštruáciu dokážete aj vynechať. Jednoducho budete mať cyklus plne pod kontrolou.

Teplý kúpeľ

Ak nechcete svoje telo ovplyvňovať hormónmi, môžete na prirodzené skoršie vyvolanie menštruácie použiť osvedčený trik našich starých mám. Teplú vodu. Doprajte si dlhý teplý kúpeľ a použite vyhrievaciu podložku. Účinné môže byť zahriatie tela (najmä brucha) teplým kúpeľom po dobu 20–30 minút, najlepšie niekoľko dní po sebe, alebo použitím vyhrievacej podložky umiestnenej na spodnú časť brucha. Hoci neexistujú žiadne vedecké dôkazy o tom, prečo to funguje, zdá sa, že je to celkom univerzálny spôsob, ako meškajúcej menštruácii pomôcť.

plavky, leto, kúpanie, kúpalisko, Čítajte aj Kúpanie sa v lete môže skončiť aj nepríjemnou infekciou. Čítajte, ako jej zabrániť

Ľahké cvičenie

Ďalším nevysvetleným, ale funkčným spôsobom, je cvičenie. S najväčšou pravdepodobnosťou je to kvôli prietoku krvi a svalovým kontrakciám, ktoré prichádzajú s jednoduchými cvičeniami s vlastnou váhou. Ak máte pocit, že menštruácia bude meškať, začnite s cvičením každý deň. Ale pozor, iba ľahko. Pretože príliš intenzívne cvičenie môže mať opačný účinok. Ideálne je zvážiť jogu, ktorá sa zameriava na prietok krvi do panvovej oblasti.

Majte sex

Je to najpríjemnejší a najzábavnejší a vcelku účinný spôsob na urýchlenie príchodu menštruácie. Mnoho žien dokonca začalo menštruovať už priamo počas intímneho styku. Dôjde k prekrveniu aj intenzívnemu dráždeniu intímnej zóny aj maternice a to dokáže uvoľniť zaseknutý cyklus. A čo môže byť lepšie, ako ho začať orgazmom?

Jedzte karotén a potraviny bohaté na vitamín C.

Samotná zdravá hmotnosť je životne dôležitá pre udržanie pravidelného menštruačného cyklu. No a niektoré potraviny majú na menštruáciu doslova podporný efekt. Skvelým tipom sú papája, pomaranče, mrkva, špenát, ananás a ovocie a zelenina bohaté na vitamín C alebo karotén. Predpokladá sa, že vitamín C zvyšuje produkciu estrogénu, ktorý môže ovplyvniť výstelku v maternici, čím sa zvyšuje pravdepodobnosť príchodu menštruácie. Podobný účinok má aj karotén.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #menštruácia #hormonálny cyklus #menštruačný cyklus #nepravidelný cyklus

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...