Pozor, vďaka týmto nečakaným veciam priberáte. Aj keď si myslíte, že nie!

Kvapká z vás pot, cvičíte, zvyšujete objemy nabehaných kilometrov, počítate kalórie a váha stále nejde smerom nadol. Čo je najhoršie, občas sa dokonca úplne nečakane vyšvihne hore. Môžu za to možno práve nečakané návyky, ktoré nepovažujete za zradcov štíhlej línie, ale práve tým sú najzákernejší.

25.06.2022 08:32
váha, chudnutie, diéta Foto:
Ak máte problém z váhou a zle spíte, najprv riešte spánok a až potom chudnutie.
debata

Nerelaxujete

Jednoducho ste stále v pohybe. A namiesto oddychu idete radšej do fitka, aj keď ste vyčerpaní. Lenže to je pre telo opäť len stres. No a stres môže spôsobiť, že ste tuční. S väčšou pravdepodobnosťou budete túžiť po potravinách s vysokým obsahom cukru a tukov. Z tohto dôvodu je veľmi dôležité nájsť spôsob, ako relaxovať a zmierniť stres vo svojom živote. Omnoho menej tak budete jesť to, čo sa nepatrí.

Máte doma príliš veľa prachu

Toto spojenie by čakal málokto, ale vedci zistili, že prach v domácnostiach obsahuje chemikálie, ktoré môžu podporovať tvorbu tukových buniek. Znie to neuveriteľne, ale je lepšie si preventívne povysávať a utrieť prach. Po prvé sa budete doma cítiť lepšie a súčasne budete mať jednoducho lepšiu líniu.

Dlhé sedenie

Ak pracujete v kancelárii, s najväčšou pravdepodobnosťou strávite sedením 8–10 hodín denne. A s najväčšiu pravdepodobnosťou nie ste spokojní so svojou váhou. Sedenie totiž veľmi efektívne spomaľuje metabolizmus. A to znamená, že aj z toho, čo ste bežne jedli, priberiete viac, ako keď ste sedeli menej. Riešenie? Viac pohybu a akúkoľvek možnosť nesedieť, privítať. Riešením je aj vedenie dlhých porád postojačky.

žena, počítač Čítajte aj Super tipy, ako zredukovať stres v každodennom živote

Zlý spánok

Ak máte problém z váhou a zle spíte, najprv riešte spánok a až potom chudnutie. Dobrý a dostatočne dlhý spánok je nevyhnutný pre bunkovú regeneráciu a množstvo fyziologických procesov, ktoré majú vplyv na udržanie si zdravej hmotnosti. Nedostatok spánku vedie k neustálemu zvyšovaniu hmotnosti. Táto úmernosť funguje bez ohľadu na to, koľko máte rokov, či športujete alebo sa zdravo stravujete.

Jete príliš rýchlo

Občas nezáleží na tom, koľko jedávate, ani na tom čo, ale ako. Je dôležité jesť pomaly a dôkladne žuť, pretože to dáva vášmu mozgu dostatok času na to, aby zaregistroval, že ste sýti. Niekoľko štúdií ukazuje, že medzi rýchlym jedením a obezitou existuje súvislosť, takže pri jedle spomaľte. Žijete vo veľkom meste

Ak žijete na vidieku, budete zrejme omnoho štíhlejší, ako v prípade, že žijete vo veľkomeste. Hoci je potrebný ďalší výskum, v skutočnosti existuje vzťah medzi životom v smogom zamorenom meste a obezitou. Je to spôsobené najmä vystavením sa množstvu látok znečisťujúcich životné prostredie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #tuk #spánok #priberanie #sedavé zamestnanie #prach #kalorický príjem

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....