Poznáte druhy bolestí hlavy? Vieme ako sa proti nim brániť

Bolesť hlavy je masovo rozšírená diagnóza, ktorá postretla už každého. Avšak nie je bolesť ako bolesť a v závislosti od toho, ktorá vás potrápi, je vhodné voliť aj ideálne riešenie. Nie vždy je totiž potrebné riešiť túto situáciu len modrou tabletkou.

16.06.2022 11:30
žena, bolesť hlavy Foto:
Ak pocítite bolesť hlavy počas teplejších dní, skúste sa poriadne napiť.
debata

Bolesť z dehydratácie

Čím menej vody pijete, tým sa vaša krv stáva hustejšou a tým pádom neprúdi tak dobre, ako by mala. Vďaka tomu trpí aj okysličenie tela, čo sa ako prvé prejaví práve na hlave. Preto ak pocítite bolesť hlavy počas teplejších dní, skúste sa poriadne napiť. Ideálne tempom dva deci vody za hodinu, aby ste zabránili dehydratácii, ale rovnako si osviežili aj hlavu.

Alergická bolesť hlavy

Alergickú reakciu môžete mať aj bez kýchania. Prvým príznakom je práve bolesť hlavy v prednej časti. Vyskytuje sa počas jarných mesiacov, kedy je výskyt alergií, najčastejší. Tejto bolesti sa zbavíte riedením hlienu. to dosiahnete kvapkami, naparovaním, alebo liekmi proti alergii.

Kofeínová bolesť hlavy

Kofeín ovplyvňuje prietok krvi do mozgu a ak ho je na vás príliš veľa, môže vám spôsobiť bolesť hlavy. V tomto prípade je riešením jedine prečkať, kým kofeín z tela vyprchá a v budúcnosti staviť radšej na bezkofeinovú kávu.

beh, šport, pohyb, pitný režim, pitie, zdravý životný štýl Čítajte aj Čo sa stane s telom, ak začnete piť viac vody

Tenzné bolesti hlavy

Spúšťa ich často stres. Môžete cítiť tupý, bolestivý pocit po celej hlave, ktorý nie je pulzujúci. Môže sa vyskytnúť aj citlivosť okolo krku, čela, pokožky hlavy alebo ramien. Na tieto bolesti najlepšie zaberá liek proti bolesti ale napríklad priam zázračne aj prechádzka v prírode.

Bolesti hlavy počas menštruácie

Ženy bežne pociťujú bolesti hlavy, ktoré sú spojené s hormonálnymi výkyvmi. Menštruácia, antikoncepčné tabletky a tehotenstvo ovplyvňujú hladiny estrogénu, čo môže spôsobiť bolesť hlavy. Veľmi dobre zaberá cvičenie jogy, relaxačné techniky a dokonca aj akupunktúra môžu byť nápomocné.

Bolesť z hypertenzie

Pozor, túto bolesť hlavy netreba podceňovať. Signalizuje stav núdze a vyskytuje sa, keď sa váš krvný tlak nebezpečne zvýši. Ide o tlakové a často opakujúce sa bolesti. Málokedy ustupujú po užití tabletky a podarí sa ich eliminovať až znížením tlaku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dehydratácia #kofeín #stres #bolesť hlavy #alergie #menštruácia #hypertenzia

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...