Nápoje, ktoré vám pomôžu zlepšiť spánok

Napiť sa pred spaním je jedna z najlepších vecí, ktorú môžete urobiť. Organizmus totiž čakajú dlhé hodiny bez tekutín a preto je potrebné sa dostatočne hydratovať. Avšak v správnom pomere a správnymi tekutinami. Aby ste nechodili počas noci na WC, ale rovnako ani netrpeli na suché hrdlo a dokonca si vylepšili spánok.

16.05.2022 06:00
spánok, nespavosť, hodiny, budík, noc, posteľ,... Foto:
Vstávanie uprostred noci je často reakciou organizmu na stres.
debata (1)

Harmančekový čaj

Harmanček je upokojujúci bylinný čaj, ktorý obsahuje apigenín, antioxidant, ktorý sa zachytáva na špecifické receptory v mozgu a navodzuje ospalosť. Šálka tohto čaju bude pôsobiť na váš spánok omnoho lepšie ako pohár mlieka. Navyše nemá žiadne kalórie, tuky ani cukry.

Nápoj z goji

Pripadne smoothie alebo aj čaj z tohto ovocia je skvelou voľbou pred spaním. Pokojne môžete pritom skonzumovať aj celé plody. Goji dodávajú telu štedré množstvo antioxidantov a tiež trochu melatonínu. To znamená, že zlepší kvalitu spánku a uľahčí ranné prebúdzanie. A melatonín nemusíte užívať vo forme tabliet, takto ho máte v prírodnej forme.

spánok, senior, nespavosť Čítajte aj Spánkový režim sa s pribúdajúcim vekom mení! S čím všetkým môže byť spojená nespavosť?

Nápoj s medom

Môže to byť čaj, ale počas leta napríklad aj citrónová voda dosladená medom. Takýto nápoj vás skvele pripraví na spánok. Med obsahuje glukózu, ktorá môže pomôcť znížiť hladiny orexínu, neurotransmiteru v mozgu, vďaka ktorému sme bdelejší. To je skvelá správa, ak máte chuť na sladké a súčasne aj zdravé a prospešné pre váš spánok.

Mučenkový čaj

Mučenka je v našich končinách trochu neznámou bylinou a ešte si len hľadá cestu ku konzumentom. Avšak táto bylina upokojuje nervy a pôsobí ako ľahké sedatívum. Okrem toho vďaka obsahu antioxidantov zlepší pohodu organizmu a zníži stres vďaka obsahu GABA, teda kyseliny gama-amino-maslovej. To tiež výrazne pomôže kvalite spánku.

Teplé mlieko

Hit na zaspávanie našich starých materí. Na jeho prínose pre ľudský organizmus a hlavne na vyladenie spánku však doba nič nemení. Stále funguje. Mlieko je vynikajúcim zdrojom aminokyseliny tryptofán. Štúdie zistili, že nočný mliečny nápoj je aj bohatý na melatonín a preto pomáha zlepšiť kvalitu spánku u dospelých. Pohár po večeri určite prospeje.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #med #spánok #mlieko #nespavosť #hydratácia #dobrý spánok #goji #harmanček #kvalitný spánok

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...