Máte problémy so zaspávaním? Urobte toto. Zaspíte aj bez liekov

Rýchle zaspávanie je ako požehnanie. Vedia o tom svoje hlavne ľudia, ktorí dokážu aj hodiny hľadieť v noci do stropu a „počítať ovečky“. Nič akoby nezaberalo. Avšak existuje funkčná predpríprava, ktorú ak spravíte, nie je možné aby ste zaspávali viac, ako pár minút.

09.05.2022 00:00
spánok, nespavosť, hodiny, budík, noc, posteľ,... Foto:
Problémom súčasnej generácie je, že je síce unavená psychicky, no nie fyzicky.
debata (1)

Cvičenie dve hodiny pred spánkom

Problémom súčasnej generácie je, že je síce unavená psychicky, no nie fyzicky. Mozog melie z posledného, ale telo je čulé. Preto je vhodné kompenzovať intelektuálnu prácu fyzickou a zacvičiť si aspoň pol hodinu denne. Potrebné je skončiť ale najneskôr dve hodiny pred odchodom na lôžko

Dajte si harmančekový čaj

Napríklad po večeri k televízii. Namiesto piva, alebo pohára vína. Alkohol totiž narúša prirodzený spánok a síce z neho zaspíte, no spánok je nekvalitný. Harmančekový čaj je skvelou voľbou, lepšou, ako pohár s mliekom. Nemá prakticky žiadne kalórie a je známy svojimi priaznivými účinkami na upokojenie mysle, zbavenie sa stresu a skutočne skracuje čas potrebný na zaspávanie. Vyskúšajte.

spánok, senior, nespavosť Čítajte aj Spánkový režim sa s pribúdajúcim vekom mení! S čím všetkým môže byť spojená nespavosť?

Končite deň studenou sprchou

O tom, že sa dobre spí v chladnej miestnosti, už vieme. No existuje jeden super „hack“ na rýchlejšie zaspávanie a tým je studená sprcha. Ráno preberá a večer uspáva. Pozor, aby ste si nedávali sprchu horúcu. Ak si ju aj doprajete, určite ju zakončite práve chladnou vodou. Pretože vďaka tomu stiahnete cievy a organizmus rýchlo zaspí. Naopak, po horúcej sprche sa budú cievy uzatvárať pomalšie a vaše telo bude dosť dlho aktívne, pričom spánok príde omnoho neskôr.

Dokonalý nástroj na rýchle zaspávanie

A k ste už zvládli predprípravu, prichádza to najhlavnejšie, príprava na spánok s dychom. Jediné čo potrebujete je, aby bol váš výdych dlhší, ako nádych. Pokojne sa nadýchnite a snažte sa čo najpomalšie vydýchnuť. Toto môžete opakovať až kým nezaspíte. No verte, že dlho to nebude. Touto technikou totiž aktivujete procesy, ktoré telo automaticky z relaxujú a začnú prepínať do hladiny spánku.

Skenujte telo

Popri dýchaní ide o veľmi účinnú metódu, ktorá vám upokojí myseľ a zastaví kolotoč pracovných či rodinných myšlienok, ktoré zúria vo vašej hlave. Sústreďte sa na každý kúsok vášho tela. Postupne na nohu, členok, koleno, stehno a vyššie a vyššie. Sústreďte sa na telo postupne a uvidíte, ako myšlienky zmiznú a telo sa celé uvoľní.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #spánok #ako dobre zaspávať #nespavosť #zaspávanie #studená sprcha #harmanček #technika dýchania

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....