Super jarné aktivity, ktoré z vás zmyjú stres a detoxikujú vám psychiku

Plánujete aj tento rok naštartovať organizmus po zime jarným detoxom? Nezameriavajte sa len na telo, ale aj na dušu. Navyše zima nebola z pohľadu psychiky ľahká. K bežným pochmúrnym dňom sa pridala aj pandémia a konflikty vo svete. Vaša psychika si jednoducho detox zaslúži.

30.04.2022 14:19
relax, chôdza, turistika, prechádzka, príroda,... Foto:
Chôdza je skvelý detox od stresu a prehlbuje mentálnu pohodu.
debata (1)

Digitálny detox

Zdrojom našich informácií sú vo veľkej miere digitálne médiá. Od sociálnych sietí až po televízor. Zamávajte im na pár večerov. Skúste sa vrátiť k bežným činnostiam, ktoré robili ľudia pred tým, ako zachvátila svet televízna horúčka a rýchly internet. Rozprávajte sa, čítajte, hrajte, maľujte. Vašej duši, mozgu aj vnútornému pokoju to prospeje.

Detox smiechom

Existuje joga smiechu, terapia smiechom, dokonca aj smiechový detox. Nie je na tom nič smiešne smiať sa . práve naopak. Ak si doprajete denne dostatok smiechu, vaša duša doslova a do písmena omladne. Pokojne si pustite vtipné videá, prečítajte vtipy, zasmejte sa v partii. Ak sa budete smiať denne aspoň 10 minút, váš život bude mať úplne iný rozmer.

plank, žena, tréning, cvičenie, postava Čítajte aj Cvičenie sľubuje svaly i duševnú formu

Liečivý pohyb

Netreba veľa. Každý môže byť šťastnejší, než je dnes. Iba stačí, aby vyrazil kamsi do prírody. Chôdza je skvelý detox od stresu a prehlbuje mentálnu pohodu. Ideálne ak je ešte aj kamsi do prírody. Práve v nej totiž pomocou chôdze viete načerpať stratenú psychickú rovnováhu. Vyskúšajte 30 minút a vrátite sa domov ako vymenený.

Sex rovnako pomáha

Milovanie je studnicou dobrých pocitov. Nielenže načerpáte endorfíny a zabudnete na všetko okolo, ale vďaka oxytocínu sa budete cítiť lepšie a milovaná partnerom. To tiež pomáha duševnej stabilite a pohode.

Meditujte

Skvelé je ak si nájdete 30 minút na seba. Na vlastné myšlienky, sledovanie dychu, jednoducho priestor keď budete sama so sebou. Tento čas ako hovoria tibetskí mnísi nie je stratený, pretože vďaka takémuto vnútornému dialógu následne všetko spravíte skôr a s väčšou pohodou. Prípadne si môžete spraviť meditáciu z chôdze do práce, alebo pokojne aj z umývania riadu. Meditovať a prežívať prítomný okamih sa dá prakticky pri všetkom. A neustále rozlietaná myseľ upokojenie privíta.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #sex #pohyb #chôdza #meditácia #smiech #endorfíny #digitálny detox

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...