Nepravdy o brušnom tuku, ktoré by mala poznať každá žena

Brušný tuk je nepriateľom každej postavy. Zápas s ním však nie je práve najľahší a nie je nič horšie, ako keď vám pokazí deň. Napríklad tým, že vykukne spod krátkeho trička ako snežienky na začiatku jari. Nejde o pekný pohľad a brušný tuk nikdy nie je kamarát. Avšak je dobré ho poznať. Tak proti nemu môžete ľahšie bojovať.

10.04.2022 15:40
brucho, žena, obézna Foto:
Trápi vás problémová partia?
debata (1)

Jedávajte menšie porcie a tuk sa poprace

Menšie jedlá nemusia nevyhnutne pomôcť rozpustiť brušný tuk. Stále totiž môžete efektívne naštartovať svoj metabolizmus, ak budete jesť tri vyvážené jedlá a jeden snack denne. Nebudete pritom riskovať prejedanie a budete pokojnejší. Malé porcie a viac jedenia vedie často k podpore brušného tuku a nie je ho poklesu.

Potrebujete cvičiť brucho

Omyl. Ešte nikomu sa nepodarilo eliminovať brušný tuk, keď cvičil cviky len na brucho. Brušné svaly nie sú tie najväčšie a preto ich aktivácia nepojedá až tak veľa tuku. Tuk sa nedá z tela likvidovať izolovane. Poctivým cvičením a úpravou stravy mizne, no telo samo uváži odkiaľ pôjde ako prvý. Z brucha zadku ako na potvoru však tuk odchádza ako posledný. A nezáleží na tom, či spravíte 10 alebo 100 sklápačiek.

raňajky, výživa, chudnutie Čítajte aj Super tipy, ktoré každej žene zlepšia zdravie aj postavu. A pritom nič nestoja

Brucho je dedičné

Pravdou je, že miesta, kde má vaše telo tendenciu ukladať tuk, sú predurčené vašimi génmi. To však neznamená, že v týchto oblastiach budete mať nadváhu. Je teda pravdepodobné, že ak generácie pred vami priberali hlavne do brucha aj vy budete. No nikde nie je napísané, že musíte nadváhu mať.

Z piva brucho nerastie

Teda určite nie ak si dáte jedno malé raz – dvakrát za týždeň. Priberá sa nie z piva, ale z alkoholu a prázdnych kalórií, ktoré obsahuje. Preto ak chcete s tukom zatočiť, alkoholu je dobré sa vyhnúť komplexne. Nielen pivu.

Bez lepku zhodíte brušný tuk

Mnoho ľudí sa domnieva, že bezlepkový spôsob života je zdravší a nepriberá sa z neho. Avšak opak je pravdou. Ukazuje sa, že keď si teda ľudia vyberú spracované, rafinované bezlepkové výrobky, s najväčšou pravdepodobnosťou priberú na bruchu. Je lepšie zvoliť radšej celozrnné komplexné sacharidy s obsahom lepku. Ak teda nemusíte dodržiavať bezlepkovú diétu kvôli zdraviu. Pretože ľudia, ktorým telo spracuje lepok bez problémov, by sa mu vyhýbať nemali.

Video

VIDEO: V relácii Ide o nás sme sa zhovárali o obezite, jej nástrahách, zvykoch aj zlozvykoch Slovákov v stravovaní, či o tom, čo by sme mali zmeniť – hosťami bola lekárka, obezitologička a vedkyňa SAV Adela Penesová a lekár, dietológ Boris Bajer.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #stravovacie návyky #zdravý životný štýl #priberanie #brušný tuk #Tuk na bruchu

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...